08:37:44 20.04.2024
Stiri

SENTINȚĂ // Soarta șoferului de camion care a încercat să introducă ILEGAL acum un an 1,6 MILIOANE de euro în R. Moldova: Ce s-a întâmplat cu suma colosală de bani

Actualitate 16.04.2021 10:14 Vizualizări1975 Autor: Ziarul National
SENTINȚĂ // Soarta șoferului de camion care a încercat să introducă ILEGAL acum un an 1,6 MILIOANE de euro în R. Moldova: Ce s-a întâmplat cu suma colosală de bani


Șoferul autocamionului, care a încercat acum un an, în ajunul Paștelui, să intre în R. Moldova cu 1,6 milioane de euro fără să le declare vameșilor de la Leușeni a fost condamnat la trei ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pedeapsă suspendată condiționat pentru un termen de probă de doi ani.

Totodată, instanța a stabilit că cele 1,6 milioane de euro vor fi transmise integral în bugetul de stat.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că va ataca sentința și va cere patru ani de închisoare pentru șofer, cu ispășire reală a pedepsei, dar și încasarea în favoarea statului a costului de peste 300 000 de lei a autocamionului, așa cum prevede legea în cazul bunului care nu-i aparține inculpatului, dar a fost folosit la comiterea infracțiunii.

CITIȚI și Dosarul celei mai mari sume de bani, CAPTURATĂ vreodată la frontieră: Procurorii au stabilit că cele 1,6 MILIOANE de euro NU îi aparțin lui Dulgher. În ce stat ar fi fost încărcați banii din TIR-ul reținut la Leușeni

Menționăm că, în ultimul an, procurorii nu au informat opinia publică despre proprietarii acestor bani. Inițial, acuzatorii au desfășurat percheziții și au sugerat o legătură cu contrabandiștii de țigări.

La un moment dat, în peisaj a apărut un tânăr, Adriano Dulgher, care pretindea că banii îi aparțin și i-ar fi câștigat în Africa.

CITIȚI și Povești cu zmei? Un tânăr din R. Moldova, care pretinde că este om de afaceri la Londra, susține că el este STĂPÂNUL celor peste 1,6 milioane de euro ascunse într-un TIR și descoperite la vamă în ajunul Paștelui: Ar fi câștigat banii în Africa

Ulterior, procurorii au stabilit că Dulgher nu are nicio legătură cu acei bani, dar acesta nu a fost tras la răspundere pentru minciuna spusă.

„Din păcate, legislația R. Moldova îi oferă posibilitatea persoanei care are statut de bănuit sau învinuit să spună orice dorește, fără să fie trasă la răspundere”, a declarat anterior pentru Ziarul NAȚIONAL Ion Caracuian, șeful PCCOCS.

Amintim că, inițial, oamenii legi au anunțat suma de 1 570 735 de euro ca fiind găsită ascunsă în TIR-ul care a încercat să intre pe 18 aprilie 2020 în R. Moldova. La scurt timp, procurorii au mai găsit bani ascunși în același autocamion - încă 50 de mii de euro, astfel încât suma contrabandei s-a ridicat la 1,62 de milioane de euro. Pe lângă suma de bani nedeclarată, în TIR a fost depistat și utilaj tehnic - ștanțe și cuțite pentru ștanțe, folosite la tăierea hârtiei și cartonului, astfel încât suma totală a tentativei de contrabandă, la care se adaugă camionul sechestrat, depășește 1,650 de milioane de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md