03:42:28 20.04.2024
Stiri

„Declarație de PACE”: Mai mulți intelectuali ruși îi cer Moscovei să-și retragă IMEDIAT trupele de la frontiera ucraineană. „Rusia duce, de opt ani, un război hibrid împotriva Ucrainei”

Actualitate 16.04.2021 13:19 Vizualizări6060 Autor: Ziarul National
„Declarație de PACE”: Mai mulți intelectuali ruși îi cer Moscovei să-și retragă IMEDIAT trupele de la frontiera ucraineană. „Rusia duce, de opt ani, un război hibrid împotriva Ucrainei”
Poză simbol


Mai mulți intelectuali rusi, inclusiv scriitori, regizori, actori, activiști, printre care și solistul trupei „Mashina Vremeni”, Andrei Macarevici, au semnat o „declarație de pace” prin care solicită retragerea imediată a trupelor de la frontiera ucraineană, încetarea propagandei agresive antiucrainene și respingerea necondiționată a oricărui plan de invazie militară.

Congresul „Intelighenția” remarcă faptul că această concentrare masivă de echipamente militare și soldați ruși la frontiera ucraineană este însoțită „de un val de propagandă antiucraineană agresivă, retorică a urii în declarațiile oficialilor”.

„Minciuni și apeluri pentru a distruge Ucraina ca stat se revarsă de pe ecrane. Agresiunea militară este numită „protejarea intereselor cetățenilor vorbitori de limbă rusă”. În al optulea an, Rusia duce un „război hibrid” împotriva Ucrainei. Mii de oameni au devenit victimele sale. Oamenii continuă să moară. O mare parte din teritoriul recunoscut internațional al Ucrainei este controlat efectiv de separatiști înarmați și controlați de Rusia.

(...) O concentrare deschisă a forțelor armate rusești la granița cu Ucraina înseamnă o amenințare reală a reluării unui război convențional pe scară largă, în care Rusia ar acționa ca un agresor care invadează teritoriul statului suveran Ucraina. Izbucnirea unui astfel de război amenință cu consecințe imprevizibile pacea globală și securitatea internațională.

Noi, subsemnații, cetățeni ai Federației Ruse, nu vom permite ca acest război penal să fie purtat în numele nostru. Nu există și nu poate exista nicio justificare pentru o invazie militară a Ucrainei”, se arată în declarația publicată pe site-ul echo.msk.ru.

Potrivit autorilor declarației, războiul contravine intereselor și speranțelor popoarelor din Rusia și Ucraina.

„Conceptul extrem de „protejare a populației vorbitoare de limbă rusă” invocat ca scuză pentru agresiunea militară este similar „apărării germanilor din Sudetenland”, care a devenit prologul tragediei celui de-al Doilea Război Mondial. Rusia poate oferi orice sprijin persoanelor care vorbesc rusa în afara granițelor sale fără a recurge la forța militară. Rușii trebuie să se ocupe de țara lor, să pună lucrurile în ordine și să nu declanșeze război cu vecinii. Rusia are nevoie de pace, dezvoltare, libertate și stat de drept”, cităm din aceeași declarație.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md