17:44:57 25.04.2024
Stiri

Presa rusă: Procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, suspectat de spălarea banilor rusești

Actualitate 16.04.2021 14:39 Vizualizări77124 Autor: Ziarul National
Presa rusă: Procurorul general al R. Moldova, Alexandr Stoianoglo, suspectat de spălarea banilor rusești


Scandalul legat de eventuala implicare a procurorul general, Alexandr Stoianoglo, în dosarul privind spălarea banilor rusești prin intermediul sistemului bancar din R. Moldova este reflectat și în presa din Federația Rusă.

Portalul Lenta.ru face o trecere în revistă a acuzațiilor aduse în ultimele zile de către șeful Comisiei parlamentare „Laundromat”, deputatul PPDA, Inga Grigoriu, potrivit căreia, în perioada în care Alexandr Stoianoglo conducea Comisia securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament, ar fi promovat un amendament care a făcut imposibilă blocarea tranzacțiilor suspecte.

Potrivit deputatului, unul din aspectele particulare ale acestei operațiuni a fost modificarea cadrului normativ. Potrivit ei, CCCEC instituția din care făcea parte la moment Serviciul Prevenirea si Combaterea Spălării Banilor și care ar fi trebuit să combată acest fenomen, neavând drept de inițiativă legislativă, a propus sintagma „având aspect suspensiv”, susținută apoi de comisia parlamentară raportoare – cea de securitate națională, apărare și ordine publică - a cărei președinte era Stoianoglo Alexandr, actual procuror general.

Publicația din Rusia, care citează presa de la Chișinău, Inga Grigoriu a solicitat Consiliului Superior al Procurorilor suspendarea temporară a lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, după ce în presa din Ucraina a apărut o anchetă în care Stoianoglo era acuzat că ar avea tangență cu anumite companii delicvente, afiliate lui Veaceslav Platon.

Mai mult, Grigoriu a cerut numirea unui procuror care să verifice informațiile apărute în mass-media și a spus că dacă procurorul general își va exercita mandatul pe perioada investigației, aceasta va fi lipsită de credibilitate și va afecta în continuare imaginea Procuraturii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md