11:12:33 18.04.2024
Stiri

Dodon s-a RESEMNAT în privința anticipatelor, dar îi pune o CONDIȚIE Maia Sandu: „Am început dialogul în luna martie, la întrevederea noastră în doi... Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. Restul POKEMONILOR nu mai contează”

Actualitate 16.04.2021 17:39 Vizualizări4647 Autor: Ziarul National
Dodon s-a RESEMNAT în privința anticipatelor, dar îi pune o CONDIȚIE Maia Sandu: „Am început dialogul în luna martie, la întrevederea noastră în doi... Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. Restul POKEMONILOR nu mai contează”


Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, pare să se fi resemnat cu faptul că actualul Parlament va fi dizolvat mai devreme sau mai târziu, dar pentru a influența cât de cât lucrurile acesta vrea o întrevedere cu Maia Sandu, în cadrul căreia să fie stabilită data alegerilor anticipate și o foaie de parcurs în privința măsurilor care urmează să fie întreprinse imediat. Socialistul spune că doar PSRM și PAS contează, deoarece restul „pokemonilor” nu mai au șanse să ajungă în viitorul Parlament al R. Moldova.

„Pentru PSRM nu este o problemă ca alegerile să fie în mai, iunie… nu contează. Dar alegeri în pandemie e o problemă. Cel mai probabil alegerile vor avea loc nu mai devreme de luna august. Dacă Maia Sandu își va asuma anularea stării de urgență, atunci să-și asume miile de infectați și sutele de morți. Ar fi bine ca starea de urgență să continue, pentru a face față pandemiei și următorului val.

După 1 iunie s-ar putea de dizolvat Parlamentul, iar atunci alegerile sunt în august. Asta în caz că situația în țară va fi bună și vom avea un milion de vaccinuri. Eu i-am transmis un mesaj doamnei Sandu. Invitați Parlamentul la discuții și nu vă grăbiți cu dizolvarea. Noi am încercat să ne înțelegem pe 16 martie, când v-ați purtat ca un șuler (trișor n.r.)… nu știu dvs., consilierii sau ambasadorii, când ați presat candidatul la funcția de premier să se retragă. E nevoie de dialog. Să ne așezăm și să fixăm când vor avea loc alegerile”, a menționat astăzi Dodon, după ce Curtea Constituțională a stabilit că Maia Sandu poate semna oricând decretul de dizolvare a Parlamentului.

Sursa citată a precizat că decizia CC a fost luată și nu se mai poate de făcut nimic.

„Eu vă propun un lucru foarte corect, logic, matur politic. Ne așezăm la masa discuțiilor. Gata, decizia de ieri a CC este. Așa cum am început dialogul în luna martie, pe 16 martie, la întrevederea noastră în doi. Să discutăm foarte clar – când mergem la alegeri. De exemplu, fixăm data de 19 septembrie sau 25 august. Facem o foaie de parcurs – Parlamentul este dizolvat pe data cutare, dar până atunci aprobăm așa legi, căutăm împreună bani pentru alegeri”.

Dodon a subliniat că banii pentru alegeri pot fi alocați doar de PSRM și de asta ar fi bine ca Maia Sandu să fie mai receptivă și deschisă dialogului.

„Bani pentru alegeri în buget nu sunt. Am văzut declarația de ieri a unui extremist de la PAS, care dorea să fie prim-ministru (Igor Grosu n.r.). Unul așa micuț, pokemon l-a numit cineva. Spunea că Guvernul va da bani… Nu vă va da Guvernul nimic pentru alegeri. Decizia se ia cu majoritatea voturilor. Și în Parlament vreau să văd de unde o să aveți 51 de voturi. De aceea, decizia poate să fie doar una comună. Plus expiră mandatul unor membri ai Comisiei Electorale Centrale pe 17 iunie. Cum o să faceți voi alegeri fără CEC?

Maiei Sandu nu o să-i reușească pe toți să-i pună la perete. Dialog. Gata, s-au terminat dezbaterile pe la CC, ne oprim, ne liniștim. Noi suntem gata de alegeri, voi tot spuneți că sunteți gata, mă refer la PAS. Restul pokemonilor, micuții aceștia, nu mai contează. Eu și-au ales soarta. Mă refer la tot felul de Candu, Filip. Ei nu trebuie luați în calcul. Ne așezăm două forțe serioase și convenim că alegerile vor fi pe data cutare. Ca să organizăm alegerile pe data cutare noi trebuie să facem vaccinarea oamenilor, să găsim bani pentru alegeri… Vedem cum plătim salariile, pensiile și mergem înainte. Uite așa trebuie să facem. Dacă o să încercați altfel, o să se ajungă la un blocaj total în R. Moldova și totul va fi din vina voastră”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md