Linkuri accesibilitate

PSRM şi factura de energie electrică


Liderul PSRM, Igor Dodon.
Liderul PSRM, Igor Dodon.

Realitatea (politicienilor), privită cu amănuntul de scriitorul Iulian Ciocan.

PSRM şi factura de energie electrică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:46 0:00

Adevărul e că socialiştii ştiu cum să iasă în evidenţă, cum să atragă atenţia cetăţenilor. Sunt mari specialişti! Să luăm, de pildă, recenta găselniţă a PSRM. Un comunicat de presă al formaţiunii ne spune că PSRM a înregistrat în Parlament un proiect de lege. Potrivit acestuia, statul ar trebui să plătească facturile de energie electrică ale” consumatorilor casnici” pe vremea stării de urgenţă. Deputatul PSRM, Petru Burduja, a precizat că sunt vizaţi un million şi două sute de mii de cetăţeni: ” Mulți cetățeni și-au pierdut locurile de muncă, au capacități restrânse de achitare a serviciilor, inclusiv pentru energia electrică. Cheltuielile medii lunare pentru un consumator casnic au fost estimate la 214 lei, ceea ce înseamnă 428 de lei pentru februarie-martie. Suma totală a alocațiilor ce urmează a fi transmise este de aproape 533 de milioane de lei”.

Ce să spunem? Dintr-un anume punct de vedere, avem de-a face cu o mare grijă pentru soarta oamenilor cu probleme, de o iniţiativă benefică. PSRM se gândeşte la facturile noastre! Ce poate fi mai frumos şi mai înduioşător? Pe de altă parte, dacă stau să mă gândesc mai bine, avem de-a face cu o bizarerie. În definitiv, de ce ar trebui statul să ne plătească facturile? El trebuie să ne ofere un cadru normal pentru facerea banilor, nu să ne plătească facturile. Şi-apoi suma asta de 428 de lei de căciulă nici nu e foarte fabuloasă ca să ne rezolve problemele financiare cronice. În schimb le face publicitate bună socialiştilor.

Iar dacă PSRM e atât de generos, poate găseşte o soluţie pentru facturile noastre de gaze naturale care conţin sume mai măricele? Dar să lăsăm gluma la o parte. Mi se pare evident că ajutorul statului, dacă tot e nevoie de el, trebuie să fie altfel. Iar cele 533 de milioane de lei mai bine ar merge pentru alte necesităţi, de pildă, pentru reparaţia unor drumuri ciuruite din capitală. E de presupus că proiectul de lege sus-pomenit face parte dintr-o strategie de pregătire pentru alegeri.

XS
SM
MD
LG