Moldova plănuiește să cumpere circa 2,1 milioane de doze de vaccin prin platforma COVAX

primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-r-moldova-la-mijlocul-lui-februarie-cine-sunt-producatorii-162853-1612025969

Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a aprobat cantitatea de 2.074 742 de doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX. Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă.

Menționăm că,  la data de 30 decembrie 2020, Ministerul Sănătății a remis către COVAX cererea prin care a solicitat acoperirea a 50 % din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20 % oferite gratuit, iar 30 % prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50 % prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

Totodată,  membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182 000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700 000 doze de vaccin Sputnik V.

Menționăm că, conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70 % a populației imunizate împotriva COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente