Kitul de care ai nevoie pentru a învăța germana. Loredana Avram ți-a pregătit o serie de metode testate pe propria piele, pentru a-ți îmbunătăți interactiv vocabularul

0-02-05-b95b9a0572a3367916b95d61022ab63795541beae7486ac179fe35d1792d94c3_e75d8a7a

Fie că vor să călătorească sau să studieze într-o țară străină, tot mai mulți tineri aleg să învețe o limbă străină. Loredana Avram, elevă împătimită de limba germană, vine cu niște sfaturi și resurse interactive pe care le-a testat pe propria piele și care au dat roade. Acum, Loredana se poate mândri cu un nivel avansat de germană și îți va explica și ție ce metode a folosit pentru a „a stăpâni” limba la cel mai înalt nivel.

# Ascultă știri și podcast-uri în germană

Loredana ascultă zilnic podcast-ul oferit de postul de televiziune Tagesschau. La ora 20.00, aceștia vin cu știrile zilei care nu durează mai mult de 15 minute, dar reprezintă o modalitate excelentă de a te informa și de a practica limba. De asemenea, Cătălina Albu a scris o listă de recomandări de podcast-uri în germană, pe care o poți găsi aici.

# Organizează seri de karaoke cu muzică germană

Sună amuzant, însă este una dintre cele mai eficiente metode pentru a pronunța corect cuvintele. Loredana a preluat tehnica de la profesorul ei de germană. Aceasta constă din a asculta orice videoclip sau emisiune în germană și din a rosti cuvintele concomitent cu vorbitorul, ceea ce permite dobândirea accentului autentic german. Astfel, atunci când nu ai cu cine purta un dialog în casă, nu ezita să repeţi singur cu voce tare expresiile şi propoziţiile din cadrul videoclipurilor pentru ca să te obișnuiești să le pronunţi cât mai corect.

Loredana te mai îndeamnă să asculți melodii în germană și să primești plăcere de la acei interpreți. Ea recomandă să îi asculți pe Mark Forster cu piesele lui motivaționale, pe Namika, pe Lena și, de ce nu, pe băieții de la Rammstein, care au un limbaj accesibil al pieselor. Și uite așa, o să îmbini muzica bună cu un proces eficient de învățare.

# Ține un jurnal în germană

Psihologii afirmă că ordinea în cap înseamnă ordine în viață. În fiecare seară, Loredana te îndeamnă să scrii într-un jurnal ce gânduri te-au măcinat pe parcursul zilei și ce sarcini ai îndeplinit. Singura condiție este să scrii în germană și să practici abilitatea de a te exprima într-o limbă străină. Astfel, vei avea motivația necesară pentru a căuta noi cuvinte și pentru a deveni fluent.

# Citește articole din mass-media germană

Lectura în germană este vitală pentru a-ți îmbogăți vocabularul. Loredana citește articole de pe site-uri germane precum welt.de și zeit.de. De asemenea, cei de Deutsche Welle pun la dispoziție numeroase materiale pentru a învăța germana la orice nivel de studiu: începând cu A1 și terminând cu C1. Astfel, prin intermediul unei serii de filmulețe informative și interactive, poți rezolva exerciții gramaticale și nu doar. Mai mult decât atât, poți asculta emisiuni radio corespunzătoare nivelului tău și poți afla mai multe despre știință din rubrica Das Deutschlandlabor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente