(video) Premieră în SUA: Primul pickup truck marca Hyundai

Hyundai a decis să meargă la unele riscuri şi să intre pe segmentul american de pickup-uri. Cu toate acestea, coreenii nu s-au angajat cu prudență într-o luptă cu producătorii locali tradiționali de vehicule de dimensiuni mari și medii. De aceea au lansat un SAV (Sport Adventure Vehicle) – un pickup compact bazat pe noua generație Tucson.

https://www.youtube.com/watch?v=ojcDLPqdZYE

Caracteristici cheie:

  • Noul Santa Cruz are o structură de caroserie autoportantă, un motor poziţionat transversal și o configurație a cabinei cu patru uși şi cu două rânduri de scaune.
  • În termeni de dimensiuni pur şi simplu nu are deocamdată concurenţi direcţie în SUA. Are în lungime 4.971 mm. Pentru comparaţie, Honda Ridgeline (5.334 mm), Toyota Tacoma (5.390 mm), iar Chevrolet Colorado (5.403 mm). Pe lățime şi înălţime are 1.905 x 1.694 mm.
  • Modelul nu are capacități serioase de transportare a mărfurilor, deoarece șasiul nu are cea mai puternică suspensie spate multi-link. Și lungimea benei nu depășește 1.323 mm, adică nu se va potrivi nici măcar pentru a căra o bicicletă, dar pentru transportarea uneia este prevăzut un suport suplimentar care permite unei roţi să atârne în afara benei.
  • Un avantaj însă ar fi un portbagaj ascuns cu un capac etanş în partea posterioară a benei.
  • Jumătatea din față a lui Santa Cruz este aproape la fel ca şi cea a lui Hyundai Tucson. Designul părții frontale este similar în ceea ce priveşte luminile de zi încorporate în grilă, dar grila în sine și bara de protecție cu faruri sunt totuşi diferite. Și arcurile roților sunt rotunjite în locul unora dreptunghiulare.
  • Ampatamentul a fost mărit de la 2.755 la 3.005 mm. Dimensiunile jantelor disponibile variază între 18 şi 20 de inci.
  • Şi designul planşei de bord este aproape la fel ca la Tucson. Cea mai evidentă diferență este levierul clasic al cutiei de viteze, în locul unuia cu butoane, iar în locul unui panou de instrumente cu ceasuri analogice stă un monitor de 10.25 inci fără un cozoroc.
  • Consola centrală îi este lipsită de butoane fizice. Sub un sistem multimedia cu un ecran tactil de 10.25 inci se găseşte un panou cu comenzi tactile pentru controlul climei.
  • Loc pentru pasageri pe al doilea rând este mai puţin decât într-un Tucson, însă sub banchetă este montat un alt spaţiu din plastic pentru depozitarea câtorva lucruri.
  • Printre opțiunile disponibile se numără: o tapiţerie din piele, scaune frontale reglabile electric, încălzite şi ventilate, o trapă, un sistem de pornire a motorului şi climei de la distanţă, camere la 360 de grade şi un cruise control adaptiv. Un sistem de frânare automată de urgenţă este o dotare standard, printre altele.
  • Doar două motoare cu patru cilindri sunt oferite la alegere. Un benzinar natural aspirat 2.5 GDI (193 CP/244 Nm) este acelaşi pe care îl are americanul Tucson şi este cuplat la o cutie automată în opt trepte. Drept alternativă se oferă un benzinar turbo 2.5 T-GDI (280 CP/420 Nm), care este cuplat la un DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj (cu padele în spatele volanului). Ambele motorizări mai vin în combinaţie cu un sistem de tracțiune integrală HTRAC cu un ambreiaj care conectează puntea din spate.
  • Cu primul motor poate tracta o remorcă de până la 1.587 de kg, iar cu al doilea – 2.268 kg.

Producția noului Santa Cruz va începe în această vară la fabrica companiei din statul american Alabama, unde se asamblează modelele Santa Fe, Tucson, Sonata și Elantra. Încă 1.200 de locuri de muncă vor fi deschise acolo de dragul pickup-ului. America de Nord va fi principala (și, probabil, singura) piață pentru Santa Cruz.

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=aAJAhU6389E

Cmentariile sunt închise