Efectele unei anchete CIJM: Avocatul Copilului a reacţionat în cazul mamei cu cinci copii, care era alungată din casă

Julieta Saviţchi
16/04/2021

Avocatul Copilului Maia Bănărescu a reacţionat în cazul Georgetei Negruţă, mamă a 5 copii din Călăraşi, care era dată afară din casă pentru o datorie de 7 mii de lei. Cazul a fost făcut public în cadrul unei anchete realizate de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova.

Tatiana Popa, juristă în cadrul instituţiei Avocatului Copilului, ne-a comunicat că Georgetei Negruţă i-a fost acordat suport juridic, iar acum beneficiază de serviciile unui avocat de stat. Funcţionara a precizat că a vorbit cu unul din executorii judecătoreşti şi acesta i-a deblocat cardul salarial şi a acceptat achitarea eşalonată a datoriei.

Cât priveşte executorul judecătoresc George Boţan, Georgeta Negruţă a fost ajutată să contesteze în instanţă deciziile emise de acesta şi să scrie o plângere la Comisia de Etică şi Disciplină a Uniunii Executorilor Judecătoreşti.

Georgeta Negruţă ne-a comunicat că după publicarea anchetei noastre s-au găsit oameni de bună credinţă care au adus produse alimentare, hăinuţe şi jucării pentru copii, iar un tânăr, revenit recent de peste hotare, i-a achitat datoriacătre instituţia financiară. Femiei n-ea mai comunicat că că i-a venit în întîmpinare şi administraţia Spitalului Raional Călăraşi unde lucrează şi în timpul apropiat va fi transferată la un loc de muncă mai bine plătit.

CIJM a publicat la începutul lunii curente o anchetă despre femeia din Călăraşi, care creşte singură 5 copii şi este alungată din casă de către executorul judecătoresc pentru că nu a reuşit să restituie la timp un credit de 6500 contractat de la o companie de microfinanţare.

Julieta Saviţchi
16/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii