Republica Moldova vrea să cumpere peste două milioane de vaccinuri prin intermediul COVAX

Anticoruptie.md
16/04/2021
COE

Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a decis, vineri, că o cantitate de 2.074.742 doze de vaccin urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX.

Potrivit Ministerului Sănătății, la 30 decembrie, MSMPS a remis către COVAX cererea prin care a solicitat acoperirea a 50% din populație cu doze de vaccin împotriva COVID-19, dintre care 20% oferite gratuit, iar 30% prin intermediul mecanismului de cost-sharing cu prețuri preferențiale acordate Republicii Moldova.

Totodată, s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50% prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

Totodată, membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru achizițonarea a 700.000 doze de vaccin Sputnik V. Conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

Anticoruptie.md
16/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii