image
Sursa foto: Getty Images

Ibrahimovic riscă sancțiuni drastice, după ce s-a aflat că este acționarul unei case de pariuri. Anunțul suedezilor

Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) a fost implicat în mai multe scandaluri în perioada recentă, ultimul la meciul cu Parma (3-1), când a fost eliminat direct, după ce l-ar fi jignit pe arbitru.

Presa din Suedia dezvăluie astăzi că Ibrahimovic riscă sancțiuni drastice, după ce s-a aflat că jucătorul lui AC Milan deține în continuare 10% din acțiunile unei case de pariuri cu sediul în Malta.

Aftonbladet scrie că Ibrahimovic a devenit acționar al casei de pariuri în 2018, în perioada în care evolua pentru LA Galaxy. CEO-ul companiei a confirmat pentru sursa citată că atacantul deține în continuare acțiuni.

Conform Codului de Etică din regulamentele FIFA și UEFA, fotbaliștii nu au dreptul să participe la astfel de activități, iar Ibrahimovic ar fi încălcat deja aceste reguli, cel mai recent la naționala Suediei, luna trecută, când a revenit după o pauză de cinci ani și a jucat în meciurile cu Georgia (1-0) și Kosovo (3-0), partide care se aflau în oferta casei de pariuri.

Pe lângă meciurile din Serie A, Ibrahimovic a evoluat și în competițiile UEFA, cel mai recent în Europa League, unde a bifat șase meciuri în acest sezon.

Suedezii scriu că atacantul riscă acum, conform regulamentelor FIFA, o suspendare de până la trei ani și o amendă de până la 100.000 de euro. În schimb, "UEFA este mai puțin clară în privința sancțiunilor de acest tip".

"Nu am vorbit cu Zlatan Ibrahimovic despre acest lucru. Prefer să nu fac speculații despre posibilele sancțiuni, dar vom încerca să obținem clarificări de la FIFA", a fost reacția secretarului general al Federației Suedeze de Fotbal, Hakan Sjostrand.

Cazul a fost comentat și de CEO-ul casei de pariuri, Erik Sharp: "Aceste întrebări trebuie să fie adresate către FIFA. Noi avem un contract cu Zlatan pe care îl urmăm. Dacă există probleme, ne vom ocupa împreună de ele".

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: