image
Sursa foto: Digi24

Ministrul Apărării și directorul SIS solicitați la Parlament în legătură cu pericolul militar de la hotar cu Ucraina

În timp ce în preajma hotarelor cu Ucraina are loc o mobilizare activă și rapidă a militarilor începând cu 9 aprilie 2021 și sunt sesizate mișcări inclusiv în rândul trupelor militare de la Tiraspol, la Chișinău este liniște. „În momente de haos ca acestea, se profită de lipsa de conducere pentru a genera și mai mult haos”, susține liderul PD, Pavel Filip.

În acest context, deputatul a propus în cadrul ședinței Biroului Permanent, audierea în cadrul unei ședințe închise, a Premierului, ministrului Apărării, vicepremierului pentru Reintegrare și directorului SIS la acest subiect.

„Trebuie să fim informați și pregătiți pentru ceea ce poate urma. Prețul este prea mare.

La 12 aprilie 2021 – în interiorul GOTR a avut loc verificarea stării armelor, echipamentelor militare, dotarea personalului.

De la Tiraspol până la frontiera cu Ucraina sunt numai 13 km distanță. Securitatea RM este sfântă”, a declarat liderul PDM

Deputatul a mai precizat că situația la frontiera cu Ucraina devine tot mai tensionată, iar conform surselor oficiale ucrainești, la ziua de azi în preajma frontierei a fost concentrat un contingent militar în număr de 80 de mii de soldați cu tehnică militară corespunzătoare.

Două nave de luptă americane dotate cu lansatoare de rachete vor intra, neprogramat, în zilele următoare, în Marea Neagră.

Zilele trecute SUA au transferat în România sisteme de rachete în cadrul unui exercițiu de cooperare militară. Belarus a dispus concentrarea contingentului militar la frontieră cu Ucraina, dar și la frontieră cu Polonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: