image
Sursa foto: politia.md

Operațiune de amploare, soldată cu 16 percheziții și 10 rețineri: Arme albe, droguri și peste 1.000.000 de lei, ridicați

Operațiune de amploare, soldată cu 16 percheziții și 10 rețineri. Un grup infracțional, specializat în realizarea marijuanei în cantităţi deosebit de mari, este cercetat de oamenii legii. Acţiunile ilegale ale grupării au fost documentate aproximativ patru luni, timp în care au fost efectuate mai multe achiziţii de control prin intermediul investigatorului sub acoperire.

Ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei Investigaţii „Centru” a INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, sub conducerea procurorilor PCCOCS și suportul BPDS „Fulger, au efectuat 16 percheziții în mai multe domicilii de pe teritoriul raioanelor Orhei, Criuleni și municipiul Chișinău. Imobilele aparțin celor zece membri ai grupului.

În rezultatul perchezițiilor desfășurate, polițiștii au depistat și ridicat două kg de marijuana și trei kg de droguri de tip „Hidropon”. Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la aproximativ  500.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate cântare electronice, mecanisme artizanale destinat consumului de substanţe narcotice, haşiş, un cartuş de calibrul 7,62 mm, mai multe arme albe, dar și sume de zeci de mii de euro, dolari și peste un milion de lei.

Astfel, au fost reținute zece persoane, cinci dintre ele au fost plasate în arest. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Noutăţile partenerilor

comentarii: