image
Sursa foto: facebook

Peste 8700 de elevi care învață la distanță, au beneficiat de pachete alimentare din contul hranei gratuite în școli

Primăria municipiului Chișinău informează că produsele alimentare achiziționate pentru organizarea hranei gratuite a copiilor din școlile din capitală, ciclurile: I și II, care nu au fost utilizate din cauza desfășurării procesului educațional la distanță, sunt distribuite părinților sub formă de pachete cu produse alimentare.

Conținutul pachetului este coordonat cu Centrul de Sănătate Publică și aprobat de managerii instituțiilor de învățământ.

Primăria dă asigurări că produsele incluse sunt calitative și însoțite de actele de conformitate necesare. Acestea includ produse alimentare neperisabile: crupe de orez, hrișcă, fulgi de ovăz, biscuiți, zahăr, ulei de floarea soarelui, covrigei, chifle, cașcaval și fructe uscate.

Distribuirea pachetelor este organizată săptămânal, conform unui grafic stabilit de Direcția generală educație, tineret și sport, cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Până la data de 14 aprilie au beneficiat de alimentație gratuită peste 8700 de elevi, inclusiv peste 3000 de elevi din clasele I-IV din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun; cca 4000 de elevi din clasele V-IX din familii defavorizate, în valoarea micului dejun; 200 de elevi din clasele I-XII care au suportat TBC și care au contactat focarele TBC, în valoarea micului dejun și a prânzului și1600 de elevi care frecventează grupele cu program prelungit.

Alimentația gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor, se desfășoară conform ordinului DGETS, emis la 22 martie 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: