Militarii pe contract ai Armatei Naţionale se vaccinează împotriva Covid-19

Până în prezent, circa 400 de militari pe contract ai Armatei Naţionale au fost vaccinaţi, în cadrul etapei a doua a campaniei naţionale de imunizare anti-Covid. Iniţial au fost vaccinaţi, benevol, militari pe contract care se află în lista prioritară, cum ar fi ofiţerii, sergenţii şi soldaţii din Forţele Mixte de Menţinere a Păcii, cei implicaţi în patrulări în perioada de urgenţă dictată de pandemie, dar şi persoanele preconizate pentru participarea în misiuni şi exerciţii internaţionale sau la studii peste hotare.

Foto:

În conformitate cu ordinul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale nr 93 din 5 februarie curent cu privire la implementarea Planului naţional de imunizare anti-Covid-19, militarii prin contract ai Armatei Naţionale sunt vaccinaţi în cea de-a doua etapă, alături de angajații structurilor de menținere şi asigurare a ordinii publice şi securităţii statului.

Campania de vaccinare în Armata Naţională a început la data de 2 martie, prin imunizarea cadrelor medicale din instituţiile şi subdiviziunile medicale ale structurii de apărare.


Pub