103 mii de cazuri de Covid-19, înregistrate în Chișinău de la începutul pandemiei

În Chișinău sunt înregistrate circa 103.000 cazuri Covid-19 de la debutul pandemiei și 1750 decese. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a menționat că în spitalele municipale Covid-19, pentru moment, sunt disponibile 500 de paturi libere zilnic.

Foto: UNIMEDIA

„Cu regret, cazurile grave sunt încă foarte multe și nu avem în continuare paturi libere în secțiile de terapie intensivă, chiar dacă capacitatea acestora a fost triplată. Observăm o diminuare comunitară a noilor infectări cu Covid-19.  Vedem o tendință de descreștere a cazurilor zilnice de decese din cauza infecției cu noul coronavirus.

Rămânem în continuare în situație epidemiologică de alertă sporită”, a spus Ceban.

Potrivit primarului, în spitale sunt asigurate deplin necesitățile de medicamente, consumabile, iar asitența medicală primară activează cu program extins, inclusiv în weekend, iar din 19 aprilie vor ieși gradual din circuitul Covid-19 Spitalul municipal de Ftiziopneumologie (cu 150 paturi) și blocul vechi de maternitate de la Spitalul municipal „Gh. Paladi” (cu 110 paturi).

Ieri în țară au fost confirmate alte 1001 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Din numărul total de cazuri, 6 cazuri sunt de import : 2-Turcia, 1-Egipt, 1-Italia, 1-România, 1-Federația Rusă).


Pub