Lotul de vaccin Sputnik V, donat de Rusia, va fi scutit de taxe vamale

Lotul de vaccin Sputnik V, acordat sub formă de donație de Federația Rusă, va fi scutit de taxele vamale. Despre asta a anunțat premierul Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Națională de Sănătate Publică.

Foto: UNIMEDIA

„Scutirea de taxele vamale, taxele pentru procedurile vamale și taxa pentru valoarea adăugată pentru lotul de 120 mii doze vaccin Sputnik V acordate Guvernului Republicii Moldova cu titlu de donație și importată din Federația Rusa de către Agenția Națională de Sănătate Publică,  62 mii doze, tot din seria vaccinul acordate de aceeași cale cu titlu de donație, dar predestinația sunt raioanele de est a RM”, a declarat Ciocoi.

Totodată, a menționat că Agenția medicamentului va emite autorizația de import pentru lotul de vaccin.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost informat la 7 aprilie curent, prin intermediul canalelor diplomatice (Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene) despre disponibilitatea Rusiei de a livra țării noastre, sub formă de ajutor umanitar, a 182.000 doze de vaccin Sputnik V,  dintre care 62.000 doze vor fi repartizate regiunii transnistrene.


Pub