Pavel Filip: Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele. Dar ce fel de victorie, dacă rămâi să te bucuri singur de ea?!

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, tratează cu sarcasm decizia adoptată astăzi de Curtea Constituțională privind existența circumstanțelor de dizolvare a actualului Parlament. „Cine crede însă că aici se încheie războiul politic greșește amarnic. Abia începe episodul doi”, a comentat Filip, pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Și dacă până acum unii au strigat “anticipate”, iar alții au strigat “guvern”, să nu credeți că de azi încep discuțiile despre vaccin și securitate națională. Nu.

Și în continuare țara e într-o mare criză. Oamenii ne mor. Personal am pierdut 2 membri de familie și câțiva colegi. Alții încă mai luptă cu virusul. Licitația pentru cumpărarea vaccinului a eșuat. La frontiera țării noastre au loc mobilizări îngrijorătoare de trupe și muniții. Alte țări deja ies din această criză, Republica Moldova rămâne blocată. De 2 ani deja doar lupte politice și nimic pentru oameni. Dar pe cine interesează asta?

Sincer aș vrea să cred în ipoteza că anticipatele vor salva țara și mă voi bucura dacă așa va fi. Dar știu că în următorul parlament se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție.

Chiar dacă Parlamentul a fost sancționat azi prin dizolvare pentru acțiuni care nu îi pot fi imputate legislativului, ziua de azi desigur că poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul, dar e o victorie a lui Pirus. Căci ce fel de victorie e cea în care ai rămas singur să te bucuri de ea?”, a mai adăugat Filip.

Curtea Constituțională a decis pe 15 aprilie 2021 că există circumstanțe ca actualul Parlament să fie dizolvat. Asta în condițiile în care două tentative de a învesti un Guvern au fost epuizate. În același timp, în Parlament există o majoritate parlamentară formalizată, gata să învestească un Executiv.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat decizia celor trei judecători de la Curtea Constituțională și a spus că aceasta este una similară „celei adoptate în 2019 de Curtea de buzunar al lui Plahotniuc”, iar răspunsul ar putea fi același.

„Am luat act de decizia Curții Constituționale, emisă la capătul unei perioade îndelungate de timp în care oamenii au fost mințiți ba cu alegerile anticipate, ba cu guverne partinice, pe fundalul unei crize generalizate fără precedent prin care trece țara. Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili şi forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații”, a comentat și liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Maia Sandu a vrut, Curtea Constituțională a decis: alegeri anticipate pe timp de pandemie. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii acestei țări spre nihilism, revoltă și dezorganizare”, au comentat deputații din Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova.


Pub