PAS: Considerăm că decizia CC este una favorabilă, justă și oportună

Partidul Acțiune și Solidaritate salută decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova privind existenţa circumstanţelor care justifică dizolvarea Parlamentului de legislatura a X-a. „Considerăm că este o decizie favorabilă, justă şi oportună”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Foto: UNIMEDIA
„Am afirmat mereu că principala problemă a acestei ţări este o guvernare incapabilă, iresponsabilă, care se baza pe o majoritate parlamentară coruptă şi toxică.

Aşteptăm decretul prezidenţial de dizolvare a Parlamentului şi declanşarea procesului electoral”, mai spune PAS.

Curtea Constituțională a decis pe 15 aprilie 2021 că există circumstanțe ca actualul Parlament să fie dizolvat. Asta în condițiile în care două tentative de a învesti un Guvern au fost epuizate. În același timp, în Parlament există o majoritate parlamentară formalizată, gata să învestească un Executiv.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a criticat decizia celor trei judecători de la Curtea Constituțională și a spus că aceasta este una similară „celei adoptate în 2019 de Curtea de buzunar al lui Plahotniuc”, iar răspunsul ar putea fi același.

„Am luat act de decizia Curții Constituționale, emisă la capătul unei perioade îndelungate de timp în care oamenii au fost mințiți ba cu alegerile anticipate, ba cu guverne partinice, pe fundalul unei crize generalizate fără precedent prin care trece țara. Am asistat cu toții la un spectacol de prost gust al unor politicieni iresponsabili şi forțe politice populiste, aflate în permanentă campanie electorală și preocupate mereu de următoarele alegeri, nu de viitoarele generații”, a comentat și liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Maia Sandu a vrut, Curtea Constituțională a decis: alegeri anticipate pe timp de pandemie. În loc de stabilitate și gestionarea eficientă a crizei pandemice, Maia Sandu a dus această țară și oamenii acestei țări spre nihilism, revoltă și dezorganizare”, au comentat deputații din Partidul Șor și Platforma Pentru Moldova.

La rândul său, liderul PD crede că lupta abia începe. „Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele. Dar ce fel de victorie, dacă rămâi să te bucuri singur de ea?!”, a comentat Pavel Filip.


Pub