Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Polonia a declarat trei diplomați…

Polonia a declarat trei diplomați ruși persona non grata

Foto: tass.ru

Polonia a declarat joi 15 aprilie, trei diplomați ruși, angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Varșovia, persona non grata. Despre asta au anunțat responsabilii din cadrul Ministerului de Externe din Polonia, scrie tass.ru.

Potrivit Ministerului de Externe din Polonia, cei trei diplomaţi urmează să fie expulzaţi ca urmare a încălcării condiţiilor statutului lor diplomatic şi efectuare de acţiuni dăunătoare Poloniei.

O notă diplomatică a fost înmânată ambasadorului rus în Polonia care informează despre trei angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Varșovia fiind declarați persona non grata„, se arată într-o declarație a Ministerului de Externe a Poloniei.

Anterior, guvernul american a lansat ofensive diplomatică şi financiară împotriva unor oficiali ruşi şi companii, făcând Moscova responsabilă pentru o serie de greşeli, variind de la amestec în alegerile din SUA până la anexarea Crimeii.

Guvernul american al lui Joe Biden a anunţat joi, 15 aprilie, o serie de sancţiuni financiare împotriva Rusiei şi expulzarea a zece diplomaţi ruşi, drept răspuns la o serie de atacuri cibernetice şi la ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2020, acţiuni atribuite Moscovei

Polonia îşi exprimă „solidaritatea deplină” cu deciziile SUA, se arată în comunicatul MAE polonez.