23:45:16 24.04.2024
Stiri

Judecătoria Ciocana decide astăzi soartă clădirilor din centrul Chișinăului, pe care vrea să și le adjudece Veaceslav Platon

Actualitate 15.04.2021 10:15 Vizualizări1389 Autor: Ziarul National
Judecătoria Ciocana decide astăzi soartă clădirilor din centrul Chișinăului, pe care vrea să și le adjudece Veaceslav Platon


Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, va decide astăzi soarta celor două clădiri din centrul Chișinăului pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Gavriil Bănulescu-Bodoni 57/1.

Potrivit Deschide.md, magistratul Constantin Damaschin va examina contestația depusă de Platon cu privire la decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo, care săptămâna trecută a anulat șase ordonanțe emise anterior de PCCOCS.

Citește și: DOC // Veaceaslav Platon ar mai întreprinde o tentativă de a obține două imobile de MILIOANE din centrul Chișinăului, în pofida faptului că Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele prin care acestea au fost sechestrate în beneficiul său

În opinia procurorului general, soluțiile date de subalternii săi de PCCOCS, care au recunoscut cele două imobile drept corpuri delicte și le-au sechestrat în beneficiul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, nu ar fi corecte. Asta pentru că au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate.

Citește și: Ordonanța PCCOCS, prin care două imobile din centrul Chișinăului au trecut în posesia lui Veaceslav Platon, ANULATĂ de procurorul general Stoianoglo

În funcție de decizia instanței, agenții economici care închiriază spații în cele două clădiri vor ști cui să achite plățile lunare pentru chirie. Or, Platon le-a trimis somații, acum o lună de zile, prin care îi obliga pe colocatari să achite plata pentru chirie în contul său sau al companiilor sale.

Avocatul actualului proprietar al clădirilor se declară încrezător că, dacă nu vor reuși să-și câștige dreptatea în instanțele din R. Moldova, atunci CEDO le va da dreptate, cu siguranță.

Ședința va avea loc la ora 14.00, la oficiul Judecătoriei Ciocana.

Fondatorul Holdingului „Accent Group”, Vladimir Russu, a declarat la finele lunii martie că este victima unui atac raider, după ce proprietățile sale, prin intermediul unei hotărâri a Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, au fost transmise în folosința lui Veaceslav Platon sau a companiilor lui, una dintre care figurează în Raportul Kroll. Omul de afaceri susține că, „ajutat de judecători și procurori, Platon a preluat, prin atac raider, două imobile de la SRL „SCM Development Mol”, firma care aparține lui. Este vorba despre „Casa Modei” de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 182 și fosta clădire ASITO de pe strada Mitropolit Bănulescu-Bodoni, 57/1”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md