15:47:32 24.04.2024
Stiri

Sicriul Prințului Philip, realizat dintr-un material BIZAR și de origine animală. Cât costă acesta

Actualitate 15.04.2021 11:59 Vizualizări1211 Autor: Ziarul National
Sicriul Prințului Philip, realizat dintr-un material BIZAR și de origine animală. Cât costă acesta


O lume întreagă plânge dispariția prințului Philip al Regatului Unit. Ducele de Edinburgh a murit la 99 de ani, la reședința sa din Castelul Windsor, înconjurat de persoanele care l-au iubit. Înmormântarea soțului reginei Elisabeta a II-a va avea loc sâmbătă, 17 aprilie, iar la ceremonie va fi prezent și prințul Harry, nepotul regretatului suveran. Costă modica sumă de 1 000 de euro.

Prințul Philip a fost unul dintre pionierii campaniilor ecologice menite să salveze planeta, de-a lungul generațiilor, așa că nu este o surpriză pentru nimeni faptul că soțul reginei Elisabeta va primi o „înmormântare verde”, cu o mașină electrică ce va purta sicriul confecționat din lână.

Automobilul ales va fi un Land Rover Defender 130 Gun Bus. Și funerarii aleși, Leverton și Sons, au fost membri fondatori ai Asociației Directorilor Funerali Verzi și au folosit primul vehicul funerar complet electric din Marea Britanie.

Oficialii de la Palatul Buckingham au analizat utilizarea sicriului de 900 de lire sterline pentru ducele de Edinburgh, care a fost unul dintre primele capete încoronate care au evidențiat schimbările climatice în anii 1950.

Compania AW Hainsworth din Leeds fabrică sicrie din lână și are o relație specială cu familia regală britanică. Firma menționată a confecționat uniformele militare purtate de prințul William și Harry la nunțile lor.

În anul 2010, Prințul Philip l-a invitat pe regizorul Thomas Hainsworth să vorbească despre importanța protejarea planetei și a încuraja sustenabilitatea. Într-un discurs, el a glumit:

„L-am cunoscut pe Ducele de Edinburgh în mai multe rânduri. Odată am fost la Premiul Reginei pentru Inovație, unde m-am prezentat și am explicat că sunt în domeniul textilelor. El a răspuns spunând: The Sun.

Directorul de vânzări Rachel Hainsworth a spus: „I-a plăcut faptul că sicriele sunt ecologice, dar și faptul că, folosind lână britanică, sprijinim fermierii britanici”.

Fabricat din trei lână, fiecare sicriu are o căptușeală de bumbac și este 100% biodegradabil. Sicriele din lână au fost utilizate încă din secolul al XVII-lea, dar Hainsworth a decis să reinventeze ideea și de atunci i-au pus un brevet.

Prințul Philip va fi condus pe ultimul drum, sicriul său fiind cărat în spatele unui Land Rover special adaptat, sâmbătă, 17 aprilie, de la ora 15:00. Sicriul său va fi acoperit de standardul său personal. O coroană de flori și capacul și sabia sa navală vor fi deasupra.

Trupul neînsuflețit al ducelui de Edinburgh nu va fi expus publicului, iar oamenii nu-și vor putea lua rămas bun de la el, din cauza regulilor impuse de protocolul anti-COVID. Numai 30 de persoane vor putea fi prezenți la ceremonia de înhumare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md