20:03:43 28.03.2024
Stiri

Un consilier prezidențial a DEZVĂLUIT când va SEMNA președintele Maia Sandu DECRETUL de dizolvare a Parlamentului din legislatura a X-a

Actualitate 15.04.2021 15:45 Vizualizări2588 Autor: Ziarul National
Un consilier prezidențial a DEZVĂLUIT când va SEMNA președintele Maia Sandu DECRETUL de dizolvare a Parlamentului din legislatura a X-a


Curtea Constituțională a decis astăzi, după ce a examinat sesizarea depusă de președinta Maia Sandu, că au fost întrunite circumstanțele de drept pentru dizolvarea Parlamentului din legislatura a X-a. Totuși, șefa statului nu va semna astăzi decretul de dizolvare a Legislativului, a declarat consiliera prezidențială pe probleme juridice, Olesea Stamate.

„În mod normal, președintele trebuie să emită decretul de dizolvare a Parlamentului din legislatura a X-a. Totuși, acest lucru nu poate avea loc în perioada stării de urgență”, a declarat Stamate, după ce Curtea Constituțională a anunțat verdictul în după-amiaza zilei de joi.

Citește și: VIDEO // Curtea Constituțională a DECIS: Parlamentul urmează a fi DIZOLVAT. Doi magistrați au avut opinii SEPARATE

Sursa citată a amintit că la CC sunt două sesizări, prin care unii deputați au contestat decizia Parlamentului privind instituirea stării de urgență.

„După examinarea acestor sesizări, președintele, cu prima ocazie, va emite decretul de dizolvare a Parlamentului”, a conchis Olesea Stamate.

De menționat că zeci de persoane adunate în fața Curții Constituționale au aplaudat verdictul celor trei judecători, care au stabilit că au fost întrunite circumstanțele de dizolvare a Legislativului. Judecătorii Vladimir Țurcan și Serghei Țurcan au avut opinii separate în ceea ce privește soluția dată de Înalta Curte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md