06:55:09 18.04.2024
Stiri

Pavel Filip, care în iunie 2019 semna DECRETUL de dizolvare a actualului Parlament, comentează cu IRONIE decizia Curții Constituționale: „Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele”

Actualitate 15.04.2021 17:38 Vizualizări1628 Autor: Ziarul National
Pavel Filip, care în iunie 2019 semna DECRETUL de dizolvare a actualului Parlament, comentează cu IRONIE decizia Curții Constituționale: „Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele”


Liderul Partidului Democrat (PD), Pavel Filip, care în iunie 2019 semna, în calitate de președinte interimar, decretul de dizolvare a Parlamentului de legislatura a X-a, a comentat cu ironie decizia de astăzi a Curții Constituționale (CC).

„Gata. Ne-au fericit și cu dizolvarea. Ca prin minune, s-au rezolvat și toate problemele. Cine crede însă că aici se încheie războiul politic greșește amarnic. Abia începe episodul doi. Și dacă până acum unii au strigat „anticipate”, iar alții au strigat „guvern”, să nu credeți că de azi încep discuțiile despre vaccin și securitate națională. Nu”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook, după ce Înalta Curte a stabilit că actualul Legislativ poate fi dizolvat.

Filip subliniază că nu a plecat nicăieri criza.

„Oamenii ne mor. Personal am pierdut doi membri de familie și câțiva colegi. Alții încă mai luptă cu virusul. Licitația pentru cumpărarea vaccinului a eșuat. La frontiera țării noastre au loc mobilizări îngrijorătoare de trupe și muniții. Alte țări deja ies din această criză, R. Moldova rămâne blocată. De doi ani deja doar lupte politice și nimic pentru oameni. Dar pe cine interesează asta?”.

Democratul este convins că și în următorul Parlament al R. Moldova se vor regăsi persoane corupte.

„Sincer aș vrea să cred în ipoteza că anticipatele vor salva țara și mă voi bucura dacă așa va fi. Dar știu că în următorul Parlament se vor regăsi aceleași partide acuzate azi de corupție. Chiar dacă Parlamentul a fost sancționat azi prin dizolvare pentru acțiuni care nu îi pot fi imputate Legislativului, ziua de azi desigur că poate fi calificată drept o victorie a Președinției în conflictul cu Parlamentul, dar e o victorie a lui Pirus. Căci ce fel de victorie e cea în care ai rămas singur să te bucuri de ea?”, a conchis Pavel Filip.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md