00:03:30 17.04.2024
Stiri

VIDEO // Maia Sandu: „Voi semna curând decretul de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate. Astăzi s-a făcut dreptate pentru cetățeni”

Actualitate 15.04.2021 18:28 Vizualizări1649 Autor: Ziarul National
VIDEO // Maia Sandu: „Voi semna curând decretul de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate. Astăzi s-a făcut dreptate pentru cetățeni”


Decizia de astăzi a Curții Constituționale este una „firească”, în condițiile în care au fost îndeplinite cele două condiții pentru dizolvarea Parlamentului - Legislativul nu a votat un guvern timp de trei luni, iar cele două tentative de învestire a unui guvern au eșuat, afirmă președinta Maia Sandu.

Într-o conferință de presă susținută în această seară la Președinție, șefa statului a anunțat că decretul privind dizolvarea Parlamentului pe care îl va semna „curând” va ține cont de situația pandemică, de prevederile constituționale și va fi emis după analiza deciziei motivate a Curții Constituționale și după soluțiile oferite de Înalta Curte la sesizările legate de instituirea de către Parlament a stării de urgență până la 30 mai curent, perioadă în care Legislativul nu poate fi dizolvat.

„Alegerile parlamentare sunt iminente, nu mai pot fi evitate. A venit momentul să punem capăt unuia dintre cele mai corupte parlamente din istoria Republicii Moldova, un parlament capturat de scheme și interese private, un parlament care a întors spatele oamenilor, i-a sărăcit și i-a umilit.(...) Voi semna curând decretul de dizolvare a Parlamentului și stabilirea datei alegerilor anticipate”, a declarat Maia Sandu.

Președintele a adăugat că alegerile parlamentare trebuie organizate „cât mai curând posibil, ținând cont de situația pandemică”.

„Am făcut un pas important pentru a da moldovenilor ocazia să-și aleagă un parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un guvern care să lucreze eficient pentru sănătatea și bunăstarea cetățenilor. (...) Așa cum am promis cetățenilor, vom merge în alegeri anticipate și vom oferi o șansă oamenilor să-și aleagă un nou parlament care să muncească pentru cetățeni”, a declarat șefa statului.

Aceeași sursă a precizat că „azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni”, exprimându-și încrederea că la alegerile anticipate „vom oferi o nouă șansă” R. Moldova.

„Un nou parlament nu înseamnă doar oprirea hoției și asigurarea unei guvernări responsabile. Un nou parlament înseamnă o resetare a instituțiilor statului, curățarea agențiilor, ministerelor, inspectoratelor, întreprinderilor de stat, instituțiilor de drept, de personaje corupte care oferă protecție schemelor și furturilor. Un nou parlament înseamnă reforma justiției, curățarea procuraturilor de personaje corupte și promovarea unor judecători onești care să facă dreptate și să se ghideze doar de lege. (...)

Starea de urgență nu poate fi folosită ca scut pentru coaliția PSRM-Șor ca să-și mai voteze niște scheme și să amâne întâlnirea cu oamenii la vot. Oamenii nu vor accepta astfel de scamatorii politice care nu au nimic de-a face cu interesul public. Dacă tot spun că au făcut lucruri bune pentru oameni, n-ar trebui să le fie frică să dea ochii cu oamenii la vot”, a conchis președinta Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md