(foto) Premieră: Noul MINI John Cooper Works facelift

În MINI John Cooper Works, fiecare kilometru parcurs devine o experiență – nu numai pe o pistă de curse, ci și pe drum. Fascinația emanată de mașina sport de top din segmentul de mașini premium mici a crescut din nou odată cu cea mai recentă actualizare a modelului.

Cu accente proaspete de design și echipamente standard extinse, MINI John Cooper Works se prezintă mai mult ca oricând în formă maximă. Un nou sistem de operare și pachete de echipamente atractive oferă, de asemenea, opțiuni optimizate pentru a vă bucura de plăcere extremă la volan într-un mod individual.

Caracteristici cheie:

  • În partea din față a vehiculului, farurile rotunde cu LED-uri și grila radiatorului hexagonală, care are o traversă roșie și se extinde acum mult în jos, sunt deosebit de proeminente.
  • Prizele de aer frontale mărite, pentru răcire, asigură un control optim al temperaturii sistemului de propulsie și de frânare în situații de condus extrem de sportiv.
  • Scuturile laterale specifice modelului de pe panourile laterale din față și bara de protecţie posterioară, care are acum un difuzor distinctiv pentru a optimiza fluxul de aer în zona din spate, au fost, de asemenea, reproiectate.
  • Sursa sa de energie este motorul cu patru cilindri cu tehnologia MINI TwinPower Turbo, dezvoltat cu experienţa John Cooper Works, care dezvoltă o putere maximă de 231 CP și un cuplu maxim de 320 Nm dintr-o cilindree de 2.0 litri. Poate face 0-100 km/h în 6.3 secunde cu transmisia manuală în şase trepte standard sau în 6.1 secunde cu cea opţională Steptronic Sport cu 8 trepte. Viteza maximă se ridică la aproape 250 de km/h.
  • Un sistem de evacuare sport cu două țevi de eșapament din oțel inoxidabil de 85 de milimetri însoțește manevrele rapide cu un sunet puternic emoțional. 
  • Ultimul face parte din echipamentul standard, la fel ca și sistemul de frânare sport dezvoltat în cooperare cu producătorul specializat Brembo. Frânele cu etriere fixe cu patru pistoane, cu discuri ventilate intern pe roțile din față și etrierele roșii de frână cu logoul John Cooper Works oferă decelerare puternică și accente de culoare atrăgătoare în spatele jantelor standard din aliaj ușor de 17 inci. Sunt disponibile jante din aliaj opționale de 18 inci, inclusiv noul design cu două tonuri John Cooper Works Circuit Spoke.
  • O nouă versiune a suspensiei adaptive este acum disponibilă ca opțiune, care, cu tehnologia sa de amortizor selectiv în funcție de frecvență, asigură un echilibru optimizat între sportivitate și confort la rulare. Reglarea necesară are loc în 50-100 de milisecunde. Noua suspensie adaptivă funcționează cu o forță de amortizare cu peste zece procente mai mare decât înainte.
  • Suspensia adaptivă face parte, de asemenea, din trimul John Cooper Works, care este oferit ca o alternativă la echipamentul standard și include, de asemenea, suprafețe exterioare și interioare în negru lucios, tapiţerie dinamica/piele în culoare Carbon Black pentru scaunele sport JCW și un finisaj de vopsea exterioară de înaltă calitate. Nuanţele Chili Red şi Rebel Green sunt exclusive pentru model, iar noi sunt Island Blue metallic şi Rooftop Grey metallic.
  • Opțiuni noi sunt încălzirea volanului, funcţia de avertizarea în caz de ieşire din bandă şi funcţia Stop & Go pentru Active Cruise Control.
  • Park Distance Control (PDC) cu senzori în partea posterioară s-au adăugat în echipamentul standard.
  • Monitorul central a fost reproiectat, include un afișaj tactil de 8.8 inci, cu un design de panou negru standard, precum și un nou sistem de operare al cărui afișaj grafic modern face selecția și controlul funcțiilor vehiculului, program audio, navigație, comunicare și aplicații și mai intuitive. Pentru prima dată, sunt disponibile widget-uri live în acest scop, care pot fi selectate prin intermediul unei mișcări de glisare pe ecranul tactil.
  • De asemenea, nou: afișajele de pe monitorul central și afișajul multifuncțional disponibil opțional pe coloana de direcție pot funcţiona în două lumi de culori diferite. În modul Lounge suprafețele apar în nuanțe relaxante de albastru și turcoaz. Trecerea la modul Sport face ca fundalurile să strălucească în roșu și antracit. La cerere, culorile pot fi legate de modurile de conducere MINI care sunt standard. Aceasta înseamnă că, atunci când modul de conducere Sport este activat, culoarea afișajului se schimbă în același timp cu pedala de accelerație, caracteristicile direcției și, opțional, cu setările amortizoarelor şi schimbătorului de viteze.

În Marea Britanie, preţul de start pentru model este de 27.115 euro.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-test-drive-mini-john-cooper-works-pe-nurburgring/
https://autoblog.md/video-nu-iti-permiti-un-mini-john-cooper-works-gp-de-editie-limitata-iata-ce-se-propune-ca-o-alternativa/

Cmentariile sunt închise