Cât costă “aranjarea” obţinerii uşoare a unui permis de conducere la Bălţi? Taxa percepută de un şomer

Un șomer din Bălți a fost reținut de ofițerii Direcţiei Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins și primit de la mai multe persoane câte 550 de euro pentru a le ajuta să-și perfecteze permisul de conducere de categoria B.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul, anterior angajat al unei școli auto, ar fi susținut că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți şi că îi poate determina pe aceştia să îi favorizeze pe doi bărbați și o femeie la examenele practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins și primit câte 550 de euro de la fiecare.

Reținerea a avut loc pe 14 aprilie, lângă Judecătoria Bălți, bănuitul fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 unități convenționale sau închisoare de până la 6 ani.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. Procuratura Anticorupție Nord conduce urmărirea penală în acest caz.

Iată actuala “taxă” record în Moldova pentru obţinerea unui permis de conducere:

https://autoblog.md/ampla-schema-de-coruptie-cu-permise-de-conducere-deconspirata-in-moldova-actul-a-ajuns-sa-coste-2000-de-euro/
https://autoblog.md/audio-din-culisele-schemei-cu-permise-de-la-asp-clientii-serviciilor-erau-numiti-pacienti/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/