(foto) Elektron Motors anunţă proiectul Quasar – 0-100 km/h în doar 1.65 secunde

Compania Elektron Motors, fondată în Germania de inginerul şi omul de afaceri originar din Turcia Armağan Arabul, a anunțat proiectul unui hipercar electric cu cel puţin 2.300 de cai putere! Conform estimărilor va putea face 0-100 km/h în 1.65 secunde şi atinge maxim 450 de km/h!

La acest moment compania a făcut publice primele schiţe digitale cu viitorul Elektron Quasar. Maşina va avea o caroserie din carbon cu numeroase prize de aer şi o aripă posterioară masivă, elemente care îi vor forma designul agresiv. Totuşi, pentru a evita probleme, acesta ar mai putea suferi modificări pentru că se aseamănă prea mult la unele capitole cu modele precum Ford GT, Koenigsegg Jesko sau Apollo IE.

Habitaclul se prevede a fi despărţit în două zone, a şoferului şi a pasagerului, primul având la dispoziţie cel puţin trei monitoare, iar ultimul cel puţin unul. Cel mai mare va fi integrat complet pe toată suprafaţa consolei centrale, iar cel mai mic pe volan. O ambianţă plăcută, dar şi futuristă, va fi asigurată de un sistem de iluminare ambientală conturată.

Unitatea de propulsie va fi compusă din patru motoare electrice care vor genera în total peste 2.300 de CP. Cu un target de 1.5 tone greutate s-ar putea dovedi a fi una dintre cele mai dinamice mașini de pe planetă. De exemplu, la momentul de faţă Rimac C_Two cu 1.914 CP poate face 0-100 km/h în 1.9 secunde, iar Aspark Owl (2.012 CP) face 0-97 km/h în 1.72 secunde, ceea ce este deocamdată un record.

La fel ca potențialii concurenți, Elektron Quasar va exista într-un număr limitat. Compania intenționează să asambleze doar 99 de exemplare cu preţ de start de 2.2 milioane de euro. Producţia este prevăzută să înceapă în 2023 şi vor dura încă trei ani pentru livrarea tuturor unităților.

Elektron Motors planifica anterior să prezinte modelul electric One cu 1.360 de CP la Salonul Auto de la Geneva, însă criza provocată de pandemia globală a dat planurile iniţiale peste cap, făcând însă loc pentru a fi maturizate altele. One va fi lansat deja după Quasar dacă toate lucrurile vor merge bine.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/