/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Partidul Popular European, după hotărârea CC: „Forțele politice din R. Moldova trebuie să asigure alegeri libere”

missing
15 aprilie 2021, ora 22:09

Partidul Popular European (PPE) salută decizia Curții Constituționale de astăzi, 15 aprilie.În acest context, reprezentanții grupului spun că forțele politice din Republica Moldova trebuie să respecte statul de drept și să asigure organizarea alegerilor libere și corecte.   

„PPE salută decizia Curții Constituționale a Moldovei, care deschide calea pentru alegeri și solicită tuturor forțelor politice să respecte statul de drept și să asigure alegeri libere și corecte. Alegătorii moldoveni merită un Parlament legitim, reprezentativ și un guvern stabil”, se arată în mesajul formațiunii politice postat pe Twitter.

Astăzi, 15 aprilie, Curtea Constituțională a constatat că există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

„Se constantă drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului imposibilitatea formării Guvernului în conformitate cu prevederile Constituției”, a spus Domnica Manole.

Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și urmează să fie publică în Monitorul Oficial.

Ulterior, șefa statului a anunțat că va semna în curând un decret privind dizolvarea Legislativului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

„Voi semna curând decretul pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, pentru a îndeplini un lucru dorit foarte mult de oamenii din această țară și pentru care am primit un mandat puternic în alegerile prezidențiale – un Parlament curat, al oamenilor și un Guvern stabil și profesionist care să lucreze pentru oameni. Azi s-a făcut dreptate pentru cetățeni. La alegerile anticipate am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării. Avem mult de muncit, însă știu că viitorul țării nu mai este în buzunarul unor hoți, ci este acum în mâinile cetățenilor”, a menționat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram