vineri, 29 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeVIDEO. Combaterea buruienilor în cultura de porumb, soluții ADAMA

VIDEO. Combaterea buruienilor în cultura de porumb, soluții ADAMA

Recomandate

Pentru obținerea recoltelor înalte și de calitate la porumb este importantă combaterea buruienilor, care se realizează prin aplicarea erbicidelor.

În acest context, ADAMA vine cu o serie de soluții pentru combaterea unui spectru larg de buruieni din cultura porumbului, inclusiv pachete tehnologice compuse din 2 erbicide, care au un randament foarte mare. 

Fiecare fermier, în dependență de spectrul de buruieni prezent în cultura porumbului, își normează cantitatea de soluție la unitatea de suprafață pentru a combate buruienile.

Astfel, în portofoliul ADAMA există 3 pachete tehnologice care includ următoarele erbicide: Starship 100 SC+Nicogan 40 SC; Gentis 450 EC+Nicogan 40 SC; Sulcotrek 500 SC+Nicogan 40 SC.

De asemenea, pentru combaterea buruienilor în cultura porumbului poate fi utilizat erbicidul Taifun 360 SL, care se recomandă de a fi aplicat cu 2 săptămâni înainte de semănat, inclusiv poate fi folosit și în tehnologia No-Till.

În ultima perioadă, fermierii utilizează tot mai des soluția Racer 250 EC, care are o eficiență foarte înaltă, dar și erbicidele aplicate în perioada de vegetație cum ar fi Starship 100 SC, Sulcogan 300 SC, Nicogan 40 SC, Sulcotrek 500 SC, Gentis 350 EC și Discovery 250 EC. 

Pentru a avea un randament cât mai mare, este nevoie de a determina corect specia de buruieni și perioada de germinație.

Care sunt buruienile cel mai des întâlnite în cultura de porumb, de ce este necesar de a aplica aceste erbicide și care este perioada recomandată pentru a înregistra o eficiență maximă, aflați din următorul video: 

ADAMA propune un program tehnologic, care include tratamente cu erbicide pentru combaterea buruienilor în cultura porumbului, în dependență de posibilitățile fermierilor și scopul pe care l-au stabilit. 

Totodată, ADAMA a elaborat 3 scheme de protecție a culturii porumbului cu aplicarea soluțiilor ce se regăsesc în portofoliul companiei, care au arătat rezultate destul de bune în cadrul câmpurilor experimentale monitorizate în 2019, dar și în cadrul întreprinderilor fermierilor.   

Adama
Adamahttps://www.adama.com/moldova/ro/
Cea mai mare companie de produse fitosanitare din lume cu o prezență neîntreruptă în Republica Moldova de peste 25 de ani!

Citește și ›

Advertoriale