(grafic) Efectele vaccinării: Scădere cu 75% a morbidității cauzate de Covid, în rândul lucrătorilor medicali

Vaccinul anti-Covid își face efectul în rândul lucrătorilor medicali. Ministerul Sănătății anunță că în cea de-a 6-a săptămână de la inițierea procesului de vaccinare în țară, în rândul lucrătorilor din sistemul sănătății, se atestă o scădere cu 75% a morbidității prin infecția Covid-19. Datele mai arată o scădere considerabilă a cazurilor pozitive de Covid înregistrate la cei imunizați în prima etapă.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, dacă până la demararea campaniei de vaccinare, proporția lucrătorilor medicali infectați cu Covid-19,  din numărul total de cazuri înregistrate, era de aproximativ 12%, în ultimele săptămâni ale campaniei de vaccinare, aceasta a scăzut la doar 3%.

Campania de vaccinare în Moldova a demarat la începutul lunii martie, de atunci fiind vaccinați 60% dintre lucrătorii medicali, 24% din lucrătorii din domeniul educației și 30% dintre personalul și beneficiarii din Centrele de plasament temporar și de lungă durată - 30%.

De la începutul pandemiei, peste 100 de lucrători medicali au decedat din cauza complicațiilor provocate de coronavirus.

Peste 67 de mii de persoane s-au vaccinat în Republica Moldova, procesul de vaccinare fiind la etapa a doua. 



Pub