Unele școli din capitală ar putea reveni la ore în regim obișnuit: Subiectul va fi pus în discuție la ședința Comisiei de Sănătate
Posibilitatea redeschiderii școlilor din capitală va fi discutată la ședința Comisiei Municipale de Sănătate Publice. Asta după ce mai mulți manageri ai instituțiilor au cerut revenirea la ore în băncile școlii. 
Foto: UNIMEDIA
„Astăzi avem o rată medie de aproape 40 la sută din personalul instituțiilor de învățământ general din municipiu care s-a vaccinat. Este vorba de acei pedagogi care au acceptat să se vaccineze. Noi am depus tot efortul pentru a contribui la imunizarea profesorilor, prioritar a celor din clasele I-IV-a. Cât ține de școlile private, unele dintre acestea au o rată de vaccinare în rândul cadrelor didactice mai mare, iar în câteva cazuri în proporție de 97 la sută. Managerii au transmis solicitări în adresa primăriei pentru a putea reveni la școală” a menționat Ceban.

Subiectul redeschiderii școlilor și în ce condiții urmează să fie discutat în cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.

În școlile și liceele din capitală unde va fi o acoperire de vaccinare de aproximativ 70% în rândul cadrelor didactice elevii urmează să revină la studii cu prezența fizică. Despre asta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a Primăriei. Potrivit edilului capitalei, până astăzi 2500 de cadre didactice au fost imunizate cu prima doză de vaccin anti-Covid.

Premierul Ciocoi a anunțat că tot mai mulți copii sunt afectați de Covid-19. De la începutul pandemiei circa 12 mii s-au infectat, iar în prezent peste 100 sunt internați.


Pub