„Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă”: Manifestul actorilor teatrului „Luceafărul” din Chișinău

Actorii de la Teatrul „Luceafărul” și-au scos încălțăminte pe scări. Prin acest gest ei își exprimă dorința de a reveni cât mai curând pe scenă, respectiv și atenția autorităților locale.

Foto: Teatrul „Luceafărul” din Chișinău

„Suntem artiști și ne considerăm discriminați în raport cu alte pături ale societății.” Cu acest mesaj au venit astăzi angajații Teatrului „Luceafărul”, nemulțumiți de restricțiile Covid care vizează instituțiile teatrale.

„Nouă ne este îngrădit accesul la cultură și dreptul la muncă. Arta este modul nostru de exprimare. Noi supraviețuim din artă. Pentru noi cultura nu este un mod de viață, este viața noastră – noi trăim prin teatru. Redați-ne dreptul la viață.”, se transmite într-un mesaj pe pagina de Fcaebook a Teatrului „Luceafărul”.

Anterior, actorii Teatrului Luceafărul din capitală și-au exprimat susținerea față de campanie de vaccinare. Atunci ei și-au îndemnat spectatorii să se imunizeze împotriva Covid-19. 


Pub