(video) A doua tentativă, cu succes: Proiectele aprobate astăzi de Guvern

Ședința Guvernului s-a încheiat. Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate. La finalul ședinței, premierul Aureliu Ciocoi, a rugat colegii să se prezinte la ședințe, iar dacă sunt în imposibilitate să anunțe din timp. Asta în contextul în care la ora 15:00, când s-au convocat miniștrii prima dată, Fadei Nagacevschi și Irina Vlah erau absenți.

Foto:

17:47 Guvernul a aprobat proiectul cu privire la eliberarea grâului alimentar din rezervele de stat în vederea împrospătării cu decalaj în timp sau cu titlu de împrumut.

„Se autorizează Agenția Rezerve Materiale să elibereze din rezervele de stat, în vederea împrospătării cu decalaj în timp sau cu titlu de împrumut, 20787,062 tone de grâu alimentar agenților economici, în bază de contract, conform modului și formei stabilite în Codul civil al Republicii Moldova nr. 1107/2002, cu prezentarea unei garanții bancare sau financiare, al cărei cuantum va asigura cantitatea de bunuri scoasă din stocuri, precum și în baza achitării prealabile a plății pentru împrumut, în condițiile lipsei datoriilor față de rezervele de stat

Până la data de 10 mai 2021, grâul alimentar din rezervele de stat, în vederea împrospătării cu decalaj în timp sau cu titlu de împrumut, se va elibera agenților economici producători de pâine, panificație, morărit și celor din sectorul zootehnic”.

17:27 Ministrul Ion Perju: „Acest subiect spre regret a fost atras și pe platforma politicului, unii deputații utilizează acest subiect în acest scop. Vreau să vă asigur că țara este asigurată cu grâu până la următoarea roadă”

17:25 Proiectul cu privire la transmiterea unor bunuri, aprobat.

17:21 Guvernul a luat act de rezultatele încorporării în serviciul militarîn octombrie 2020–ianuarie 2021 şi încorporarea în serviciul militar în aprilie–iulie 2021.

17:17 A fost aprobat cuantumului ajutorului bănesc acordat beneficiarilor de protecţie internațională în anul 2021 în mărime de 1307,4 lei.

17:13 „Mă bucur că ne revedem. Doamna Vlah mulțumesc că sunteți cu noi nu știu dacă domnul Nagacevschi este cu noi. Constat că avem cvorum”, a spus Ciocoi, în debutul ședinței.

Guvernul interimar se întrunește în ședință, repetat, astăzi. Dacă vor avea cvorum de această dată, miniștrii urmează să examineze 4 subiecte.


Pub