image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

O nouă ședință eșuată în dosarul Șor; Avocații deputatului fugar au chemat poliția la Curtea de Apel Cahul // VIDEO

Încă o ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor a fost amânată la Curtea de Apel Cahul.

„Dat fiind faptul că lipsesc apărătorii inculpatului și este imposibil de a continua examinarea cauzei, se dispune amânarea ședinței de judecată pentru data de 15 aprilie ora 09:00 care a fost stabilită anterior”, se arată pe site-ul instanței.

Partidul Șor a emis un comunicat de presă în care au anunțat că avocații au cerut intervenția poliției, deoarece „Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități, în contextul stării de urgență provocată de COVID-19”.

„De asemenea, instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare, în pofida multiplelor solicitări ale avocaților”, se spune în comunicat.

De asemenea, potrivit formațiunii, instanța a respins și solicitarea avocaților privind ridicarea excepției de neconstituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală. „Ceea ce reprezintă o fărădelege fără precedent”, acuză Partidul Șor.

Ilan Șor a fost condamnat pentru spălare de bani, dar și cauzare de daune materiale în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

În prima instanță, i s-au dat 7,5 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Șor se află însă în libertate și acum. Asta pentru că pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentințe definitive.

Timp de jumătate de an, cauza penală a fost blocată în instanța de fond, pentru că în această perioadă ar fi fost tradusă sentința. Procesul a durat atât de mult pentru că ar fi existat o criză de traducători.

Noutăţile partenerilor

comentarii: