image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu a anunțat ce salariu are în calitate de președinte: „E mare în comparație cu salariile unor cetățeni”

Președintele Maia Sandu încasează lunar un salariu net de 15600 de lei.

„Raportat la pensia medie este un salariu foarte mare. Raportat la salariile pe care le primesc unii angajați la agențiile publice - de 40-50 de mii de lei - e mai puțin. În situația în care suntem noi, un Guvern și un Parlament responsabil trebuia să limiteze salariile exagerate. Primesc salarii foarte mari inclusiv șefi de agenții care nu fac nimic pentru ca să combată efectele pandemice, nu sunt implicați în prima linie. (...) Repet e un salariu foarte bun pentru mine, în comparație cu salariile pe care le primesc unii cetățeni”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni la Cotidianul.

„Din declarațiile mele de avere se vede clar că economiile mele s-au dus în jos. Anul trecut nu am avut salariu practic deloc. Toate economiile mele au fost legale, toate până la un bănuț. Nu am absolut nicio problemă să justific toată averea.

Precizăm că, potrivit declarației de avere depuse la ANI, Maia Sandu a obținut, anul trecut, în calitate de președinte al Republicii Moldova un salariu de 4 mii 430 de lei și alți 400 de dolari drept dobândă de la o bancă străină. Maia Sandu are un apartament de 75 de metri pătrați, cumpărat în 2003 cu 440 de mii de lei. Președintele deține un automobil Toyota, procurat în 2012 cu 170 de mii de lei. Maia Sandu deține pe două conturi bancare 17 mii 500 de dolari și zece mii de lei. Alți 400 de dolari i-a primit de la o universitate din Statele Unite ale Americii.

Noutăţile partenerilor

comentarii: