image
Sursa foto: emerging-europe.com

Criză politică în România: Alianța USR PLUS nu îl mai susține pe Florin Câțu pentru funcția de prim-ministru

Premierul României, Florin Câțu, nu mai are sprijinul politic al Alianței USR PLUS. Despre aceasta a anunțat vicepremierul Dan Barna, după ședința de criză din interiorul Alianței în urma demiterii ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Este o decizie unilaterală, imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra premierului Florin Cîțu de a conduce un Guvern. Am vrut să luăm decizii împreună, asta s-a întâmplat până astăzi. Premierul m-a chemat la o discuție unde m-a informat de decizia deja luată. Luni în ședința coaliției agreaserăm că ieșim din acest joc de balet politic. Este o decizie care aruncă Coaliția într-o criză majoră. Din acest moment premierul Florin Câțu nu mai are susținerea Alianței USR-PLUS”, a spus Barna.

Copreședintele USR PLUS spune că a avut și o discuție cu președintele Klaus Iohannis și că a cerut o ședință a Coaliției pentru a vedea cum „vom funcționa în continuare”.

„Acest guvern, funcționează, acest guvern există, vom avea o ședință în coaliție pentru a vedea cum vom funcționa în continuare”, a mai declarat Dan Barna.

USR PLUS a transmis și un comunicat de presă în care anunță că nu îl mai susține pe Florin Câțu:

„Demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Câțu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliție funcțional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliție de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România și până azi așa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Câțu nu mai are susținerea Alianței USR PLUS pentru rămânerea în funcția de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliție, inclusiv domnul Câțu, atunci când a primit invitația de a-și asuma rolul pe care încă îl deține”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: