image
Sursa foto: jurnal.md

Octavian Țâcu a primit 150 de cereri prealabile de chemare în judecată de la membrii Partidului Șor

Deputatul neafiliat Octavian Țâcu a avut parte de o surpriză din partea Partidului Șor și susținătorilor formațiunii. Acesta s-a pomenit cu 150 de cereri prealabile de chemare în judecată. Asta după ce a declarat în repetate rânduri că Partidul Șor este o grupare criminală și a trimis o sesizare la Curtea Constituțională pentru radierea acestui partid.

Octavian Țâcu spune că ieri și astăzi a găsit în cutia sa poștală din clădirea Parlamentului 150 de cereri prealabile de chemare în judecată din partea membrilor Partidului Șor. Țâcu susține că toate scrisorile au același conținut și sunt trase la indigo. În aceste plângeri deputatul spune că este acuzat că a denigrat partidul condamnatului în prima instanță Ilan Șor, afirmând că acesta este un grup criminal organizat.

„Și, evident, îmi cer să le prezint scuze publice și. Mă scuzați, dar chiar am râs când m-am uitat prin ele. Dacă o să vreți vreodată să veniți să le vedeți, le aveți și în față. Deci, au muncit serios. În timp ce țara se zbate în pandemie și încearcă din toate puterile să supraviețuiască, grupul Șor se ocupă cu intimidarea deputaților”, a spus deputatul.

Octavian Țâcu mai zice că are temei să vorbească despre Partidul Șor ca despre un grup criminal oragnizat, odată ce calificarea a fost făcută chiar de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Conducătorul vostru suprem și liderul spiritual Ilan Șor e figurantul principal al rapoartelor Kroll-1 și Kroll-2, autor principal al furtului miliardului, lucru confirmat de comisiile parlamentare autorizate, lucru pe care eu personal l-am văzut, de instanțele de judecată care l-au condamnat la 7,5 ani de închisoare și de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a venit în plenul Parlamentului și a spus clar că este un grup criminal organizat”, a declarat Țâcu.

De partea celalată, fruntașii Partidului Șor spun că nici Ilan Șor, nici altcineva nu poate fi numit criminal până în momentul în care va exista o decizie definitivă a instanței de judecată. Deputatul Marina Tauber s-a lut la harță de mai multe ori cu Octavian Țăcu, iar recent i-a transmis, într-un mesaj pe Facebook, că va răspunde în instanță pentru toate învinuirile false pe care le-ar fi adus. „Să vedem atunci cât de curajos vei fi”, l-a avertizat Tauber.

Declarație de presă Octavian Țîcu - 14 aprilie 2021

Cu privire la comportamentul de intimidare din partea Partidului ”Șor” - declarația deputatului Octavian Țîcu - 14 aprilie 2021 Posted by Jurnal.md on Wednesday, 14 April 2021

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: