image
Sursa foto: jurnal.md

Care sunt condițiile pentru a obține permisul de intrare pe teritoriul Federației Ruse

Ministerul afacerilor externe al Federaţiei Ruse a clarificat procedura de obținere a permisului de intrare temporară pentru cetățenii străini, inclusiv moldoveni, pe teritoriul Federației Ruse, în condițiile restricțiilor impuse de pandemia COVID-19. Permisul de intrare se eliberează de către staff-ul operativ, condus de către viceprim-ministra Guvernului Federației Ruse, Tatiana Golicova, la solicitarea directă a autorităților executive de profil rusești primitoare, şi nu a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă. Precizările sunt făcute de Ambasadă.

În cazul cetățenilor Republicii Moldova care planifică intrarea pe teritoriul Rusiei în baza unei invitații parvenite din partea unei companii sau instituții-partener rusești, partea rusă pregătește întregul set de acte (invitația scrisă, copiile pașapoartelor cetățenilor RM, perioada participării la eveniment etc.), după care îl depune la organul executiv de nivel federal/regional din Rusia, cu solicitarea adresării unei cereri către staff-ul operativ (lupta anti-COVID), în scopul emiterii permisiunii de intrare în Rusia”, se arată într-o postare a Ambasadei.

În ceea ce ține cetățenii Republicii Moldova care urmează tratament medical în Rusia, Ambasada informează că aceştia vor fi înregistrați de către instituția medicală primitoare rusă, pe un portal specializat de servicii publice, în prealabil, după care, persoana invitată va primi un cod unic la adresa sa electronică, acest cod fiind şi permisul de intrare în Federația Rusă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: