21:34:51 19.04.2024
Stiri

Stoianoglo îi răspunde lui Pavliuc: „Tentative concertate de discreditare a Procuraturii și subminarea anchetei pe dosarele de rezonanță”

Actualitate 14.04.2021 09:26 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
Stoianoglo îi răspunde lui Pavliuc: „Tentative concertate de discreditare a Procuraturii și subminarea anchetei pe dosarele de rezonanță”


Scrisoarea adresată Consiliului Superior al Magistraturii prin intermediul căreia vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, se plânge că procurorul general, Alexandr Stoianoglo, ar „persecuta” judecătorii incomozi face parte din „tentativele concertate de discreditare a Procuraturii, a conducerii instituției și subminarea anchetei pe dosarele de rezonanță”.

Procuratura Generală (PG) arată, într-un comunicat de presă, că nu a ascuns niciodată „rezervele” pe care le are față de prestația judecătorilor de instrucție și există numeroase decizii ale Curții de Apel prin care au fost satisfăcute recursurile procurorilor împotriva încheierilor, apreciate ca fiind ilegale, ale Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

CITIȚI și DOC // Procurorul general, ACUZAT că persecută judecătorii incomozi

„Nu e secret că nici procurorul general și, cu atât mai mult, adjuncții săi nu au competențe de promovare a judecătorilor în funcții, aceasta fiind prerogativa exclusivă a Consiliului Superior al Magistraturii. La fel, fără corespondent în realitate este și faptul intimidării și filării anumitor judecători, or practicile anterioare, specifice statului capturat, când mulți erau filați și interceptați ilegal nu mai sunt valabile. Procuratura nu mai este părtaș și promotor al acestor fărădelegi”, explică PG.

Totodată, instituția salută decizia Curții Constituționale din 25 martie 2021 prin care a fost admisă posibilitatea contestării încheierii judecătorilor de instrucție și deciziilor Curții de Apel la Curtea Supremă de Justiție, fiindcă astfel va fi ridicată calitatea actului de justiție și se va unifica practica judiciară pe segmentul controlului judiciar al fazei prejudiciare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md