14:49:50 29.03.2024
Stiri

Maia Sandu oferă DETALII despre operațiunea de RĂPIRE a ex-judecătorului Ceaus. Șefa statului a încercat să ia legătura cu Vladimir Zelenski: „După răpire, un automobil a fost lăsat să treacă vama fără să fie controlat…”

Actualitate 14.04.2021 09:44 Vizualizări9206 Autor: Ziarul National
Maia Sandu oferă DETALII despre operațiunea de RĂPIRE a ex-judecătorului Ceaus. Șefa statului a încercat să ia legătura cu Vladimir Zelenski: „După răpire, un automobil a fost lăsat să treacă vama fără să fie controlat…”


Președintele Maia Sandu susține că nu are nicio implicare și nici nu a știut nimic despre răpirea ex-judecătorului ucrainean, Nicolai Ceaus, de pe teritoriul R. Moldova, iar sarcina pentru a face lumină în acest caz le revine Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Totodată, șefa statului vrea unele răspunsuri de la președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora judecătorul controversat a fost transportat în Ucraina cu o mașină a Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Citește și: Planul SECRET al lui Igor Dodon prin care vrea să o ÎNLĂTURE pe Maia Sandu din funcție? „Asta se face fără REFERENDUM. Cred că varianta aceasta este destul de REALĂ… Vom afla foarte multe lucruri care ne vor uimi”

Despre răpirea lui Ceaus, subiectul a fost discutat și la ședința de ieri a Consiliului Suprem de Securitate, a recunoscut Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cotidianul Live”.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Înțelegerea Palohtiuc-Poroșenko: Cum a fost evacuat de la Kiev și a ajuns la Chișinău judecătorul ucrainean prins cu mită de 150 de mii de euro în borcane. Rolul lui Dorin Damir și al unui afacerist moldovean stabilit în Ucraina

„Am discutat astăzi actualizarea informației, pentru că am avut mai multe discuții cu SIS chiar a doua zi după răpire, cu premierul și cu procurorul general. A existat mai mult progres în identificarea celor care au fost implicați, dar nu pot să spun mai multe, pentru că Procuratura Generală investighează cazul. Totuși, multe lucruri au fost spuse și public - că sunt implicați cetățeni ai Ucrainei. Se știe și despre automobilul cu care se suspectează că a trecut în Ucraina. Întrebarea a fost cum de s-a întâmplat că, la câteva ore după ce s-a cunoscut de răpire, a fost lăsat un automobil să treacă vama fără să fie verificat. E clar că nu a funcționat protocolul. Aceeași întrebare o am pentru SIS, care nu a cunoscut din timp că se pune la cale o asemenea răpire. Categoric resping orice acuzație că aș fi știut sau că aș fi participat. Sunt niște aberații”, a declarat Sandu, în contextul în care socialiștii lui Igor Dodon afirmă că șeful statului ar fi știut despre operațiunea pusă la cale de „serviciile secrete” ale Ucrainei.

CITIȚI și SCANDAL DIPLOMATIC? Ce spune ministrul interimar de Interne de la Chișinău despre faptul că ucraineanul Ceaus ar fi fost trecut peste frontieră în portbagajul unei mașini ce aparține Ambasadei Ucrainei în R. Moldova

Maia Sandu a adăugat că echipa sa a încercat să ia legătura cu Președinția Ucrainei, pentru a purta o discuție, însă aceasta nu a avut loc, pentru că președintele Volodimir Zelenski a avut mai multe deplasări și este ocupat cu gestionarea crizei din estul Ucrainei.

Citește și: Parlamentul a creat o comisie de anchetă pentru a investiga cazul RĂPIRII fostului judecător ucrainean de pe teritoriul R. Moldova: Năstase cu Lebedinschi - șefi

Amintim că ex-judecătorul Nicolai Ceaus a fost răpit de pe teritoriul R. Moldova pe 3 aprilie curent. În aceeași zi, Ceaus ar fi fost evacuat din R. Moldova în portbagajul unei mașini a Ambasadei Ucrainei la Chișinău. Procuratura pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale a pornit o cauză penală, iar în Parlament a fost creată o comisie de anchetă. Pe 13 aprilie curent, ministrul de Interne, Pavel Voicu, directorul SIS, Alexandr Esaulenco, și șeful Poliției de Frontieră, Petru Corduneanu, au fost audiați de Comisia parlamentară de anchetă.

Citește și: Ex-judecătorul ucrainean Ceaus a DISPĂRUT fără urmă. Autorităţile ucrainene susţin că nu au nicio legătură cu răpirea controversatului judecător, dar sunt gata să se implice în căutarea acestuia


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md