12:50:42 19.04.2024
Stiri

Unele ȘCOLI din Chișinău ar putea fi REDESCHISE: „În cazul câtorva instituții, rata de VACCINARE a cadrelor didactice e în proporție de 97%”. Când urmează să fie luată DECIZIA

Actualitate 14.04.2021 13:21 Vizualizări926 Autor: Ziarul National
Unele ȘCOLI din Chișinău ar putea fi REDESCHISE: „În cazul câtorva instituții, rata de VACCINARE a cadrelor didactice e în proporție de 97%”. Când urmează să fie luată DECIZIA


Unele școli din municipiul Chișinău ar putea fi redeschise în timpul apropiat, deoarece imunizarea cadrelor didactice cu prima doză de vaccin anti-COVID depășește 90 la sută, a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban.

„Ne întoarcem sau nu la ș̦coală? Astăzi avem o rată medie de aproape 40 la sută din personalul instituțiilor de învățământ general din municipiu care s-a vaccinat. Este vorba de acei pedagogi care au acceptat să se vaccineze. Noi am depus tot efortul pentru a contribui la imunizarea profesorilor, prioritar a celor din clasele I-IV-a”, a scris Ceban pe Facebook.

Potrivit sursei citate, școlile private ar putea să se redeschidă mai devreme.

„Ce ține de școlile private, unele dintre acestea au o rată de vaccinare în rândul cadrelor didactice mai mare, iar în câteva cazuri - în proporție de 97 la sută. Managerii au transmis solicitări la adresa Primăriei Chișinău, pentru a putea reveni la școală. Subiectul redeschiderii școlilor și în ce condiții vor activa va fi discutat în cadrul Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică”, a conchis Ceban.

Amintim că procesul de studii în R. Moldova în instituțiile publice și private de învățământ primar, gimnazial, liceal, extrașcolar, profesional tehnic și superior se desfășoară exclusiv online începând cu 1 martie curent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md