image
Sursa foto: OMS Moldova

Peste 68.000 de persoane, vaccinate în RM împotriva COVID-19: „NU a fost înregistrat niciun caz sever de reacții adverse”

Până astăzi în Republica Moldova au fost vaccinate 68.092 de persoane. 0,5% din persoanele deja vaccinate s-au infectat cu coronavirus după administrarea serului. Este vorba în mare parte despre lucrători medicali, 80%. Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății au declarat că de la administrarea vaccinului și debutul formei de COVID-19 au trecut circa 11 zile.

Epidemiologul Alexei Ceban a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că au fost înregistrate 1.017 evenimente adverse post imunizare. 96% din reacțiile înregistrate au fost reacții adverse ușoare, cu frisoane, dureri musculare, febră etc. care trec în decursul a două zile.

De asemenea, au mai fost înregistrate și alte 39 de reacții adverse moderate, care s-au manifestat prin febră ridicată, reacții alergice pe membrele inferioare și superioare. Responsabilii din domeniul Sănătății precizează că de la începutul campaniei de vaccinare în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz sever de reacții adverse.

Potrivit specialiștilor, fiecare persoană care a fost vaccinată trebuie să respecte în continuare aceleași reguli de protecție, deoarece vaccinul nu oferă protecție din prima zi, ci abia din a 14-a.

Amintim că până acum Republica Moldova a recepționat în total peste 112.000 de doze de vaccin.

Este vorba despre:

-2000 de doze de Sinopfarm;

-86.400 de doze de Astrazeneca;

-24.570 de doze de Pfizer.

captură videocaptură video

Conferința de presă poate fi urmărită aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: