image
Sursa foto: nordnews.md

Fiul unui consilier municipal socialist este noul director al companiei „RED-Nord”

Noul director al Întreprinderii de Stat SA „Rețelele Energetice de Distribuție Nord” (RED-Nord) este Vitalie Prisacari, care din 14 ianuarie 2021 a ocupat postul de directorul general interimar.

Agenția Proprietății Publice a desfășurat concursul pentru ocuparea funcției vacante de director general al S.A. „RED – Nord”, la data de 08 aprilie. Comisia de selectare a candidatului, a desemnat în calitate de învingător, candidatura lui Vitalie Prisacari, ulterior pe 9 aprilie publicând rezultatele concursului pe pagina instituției.

Potrivit unor surse, Vitalie Prisacari ar fi venit la etapa a doua a concursului (interviul) cu răspunsurile pregătite din timp, scrie nordnews.md.

Vitalie Prisacari este fiul consilierului municipal din Bălți, Iurie Prisacari, membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Conform sursei menționate mai sus, tatăl candidatului ar fi persoana de încredere a lui Igor Dodon în nordul R. Moldova. Acesta a fost observat de câteva ori în apropierea ex-președintului în vizitele sale din teritoriu.

Cu o zi înainte de etapa a doua a concursului (interviul) pentru ocuparea funcției de Director General al Societății pe acțiuni „RED-Nord” jurnaliștii NordNews au discutat în parte cu fiecare candidat, pentru a afla nivelul de pregătire a acestora pentru funcția respectivă. Cum răspunde la întrebări câștigătorul concursului vedeți mai jos.

Funcția de Director General al Societății pe acțiuni „RED-Nord” a devenit vacantă după demisia forțată a fostului director Romeo Lopotenco.

RED-NORD asigură distribuția a circa 30 la sută din energia electrică utilizată în R. Moldova, doar în 2018 a înregistrat un profit net de 80,51 milioane de lei, iar dividentele achitate au fost de 28,89 milioane lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: