(foto) Împușcături pentru reținerea unor contrabandiști la frontiera moldo-română: Cum au reușit să fugă de polițiști

Patru moldoveni sunt căutați de oamenii legii din România pentru contrabandă cu țigări. Acum două zile, în noapte de 11 aprilie, aceștia ar fi încercat să treacă frontiera cu 40 mii de țigarete, ticsite în mașina în care se aflau. În timpul operațiunii, polițiștii au tras și focuri de armă în plan vertical, întrucât suspecții nu s-au supus somațiilor.

Foto: colaj

Moldovenii, la vederea poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și autoturismul. Trei dintre acestea au reușit să treacă în R. Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere. Întrucât, aceștia nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în acele colete erau transportate ţigări, fiind stabilită cantitatea de 40.000 de ţigarete (2.000 de pachete), în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, poliţiştii de frontieră au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul, cu o valoare estimată la aproximativ 7500 de lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieșirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.



Pub