Au început lucrările de betonare a albiei râului Bîc în preajma podului din strada Petru Rareș

Lucrările de betonare a albiei râului Bîc în preajma podului din strada Petru Rareș sunt în toi. Potrivit primarului capitalei, în acest an urmează ca malurile și albia râului, porțiunea dintre străzile Petru Rareș și Mihai Viteazul, să fie betonate. Bani pentru realizarea proiectului sunt prevăzute atât din bugetul municipal cât și de la Fondul Ecologic Național

Foto: fb/IonCeban
„Măsurile sunt luate pentru ca râul să fie îngrijit și curățat și să nu mai ajungă în halul în care era până anul trecut.
Lucrările sunt efectuate conform proiectului de curățare a albiei râului Bîc. Toate lucrările inițiate anul trecut pe râul Bîc au ca scop eliminarea riscului de inundații a străzii Albișoara, dar și evitarea acumulării nămolului pe albia râului”, spune Ceban.

Anul trecut au fost efectuate lucrări de curățare integrală a râului pe porțiunea M. Viteazul - Feredeului, de unde au fost extrase peste 6000 de tone de nămol, dintre care 4000 de tone au fost evacuate de pe porțiunea unde nu au fost betonate malurile. În total au fost curățați peste 2 km de râu din circa 18 km care se află pe teritoriul municipiului.

În prezent Primăria Chișinău lucrează asupra unui concept de revitalizare integrală a râului Bîc.


Pub