Gafa de la Președinție, remediată: Până la ce dată instituția solicită interdicție la exportul de grâu
După gafa din demersul Președinției din cadrul Guvernului, prin care se cere extinderea termenului de interdicție a exportului de grâu din rezerva statului până la 31 iunie, deși luna iunie are doar 30 de zile. „Greșeala a fost înlăturată, iar documentul a fost modificat, fiind comisă comisă o eroare, data corectă este 30 iunie, ceea ce era evident”, a declarat pentru UNIMEDIA, Marina Nani, șef adjunct, Direcția comunicare și protocol.
Foto: UNIMEDIA

Documentul respectiv a fost expediat în data de 8 aprilie, fiind semnat de către consiliera prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, Ana Revenco.

Potrivit documentului, solicitarea Președinției vine „în contextul riscului emitent (n.n. iminent) asupra securității alimentare a țării” și se cere să fie examinat „imperativul extinderii termenului de interzicere a exportului de grâu alimentar, provenit din rezerva materială a statului, până la 31 iunie curent, perioada de recoltare a grâului”.


Anterior, Executivul a interzis exportul grâului din rezervade stat până la data de 12 aprilie 2021. Decizia a fost luată de Guvern, marți, 30 martie, după ce cabinetul de miniștri s-a întrunit, pentru a discuta subiectul.


Pub