300 de euro pentru o bobiță de strugure! Cum arată și de unde vine cel mai scump soi din lume

Cei mai scumpi struguri din lume te lasă falit. Motivul care îi face speciali. Doar un bob costă 6500 de lei. Soiul este din Japonia, transmite playtech.ro.

Foto: Bobiță de strugure

Niciun soi de struguri nu se compară cu cei din Japonia, unde există strugurii numiți Ruby Roman. Ei au fost creați în prefectura japoneză Ishikawa și sunt considerați cei mai scumpi struguri de pe glob. Un bob poate să coste sute de dolari, iar un ciorchine a fost vândut recent pentru suma de 11.000 de dolari. Strugurii Ruby Roman sunt de culoare roșie și fiecare bob este dulce și are mărimea unei prune.

Povestea lor a început în anul 1995, când crescătorii de struguri din prefectura japoneză Ishikawa și-au dorit să conceapă un soi special de struguri, de mărime mai mare. Au apelat la ajutorul Centrului de Cercetare Agricolă al prefecturii și au reușit să planteze aproape 400 de butași pe o parcelă de testare.

Din acest număr mare doar în patru au apărut boabele roșii, iar într-unul au apărut boabele mari. În anii următori, crescătorii au înmulțit acest soi și l-au îmbunătățit. Aceștia au reguli stricte atunci când vine vorba despre felul în care sunt concepuți ciorchinii. Fiecare bob trebuie să cântărească minimum 20 de grame, să aibă o aciditate scăzută, iar conținutul de zahăr să fie de 18%.

De regulă, sunt vânduți la licitații 

Ceea ce este incredibil e faptul că există și struguri mai buni decât aceștia, anume clasa Premium. Pentru a primi acest titlu, boabele trebuie să cântărească mai mult de 30 de grame și ciorchinele să fie de cel puțin 700 de grame. E clar că strugurii Ruby Roman nu sunt accesibili pentru oricine, motiv pentru care sunt vânduți adesea la licitații, sub formă de cadouri sau în scopuri promoționale de către diferite companii.

 


Pub