Avocații lui Ilan Șor acuză că la Curtea de Apel Cahul „legea este călcată în picioare”

Judecătorii Curții de Apel Cahul calcă legea în picioare în procesul de examinare a dosarului deschis pe numele lui Ilan Șor, examinând cauza cu încălcări ale restricțiilor impuse de starea de urgență. Afirmațiile au fost făcute de avocații lui Ilan Șor, după ce instanța din Cahul a respins cererile avocaților de recuzare a judecătorului Tudor Berdilă și demersul în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală.

Foto: poză-simbol

Avocatul Aureliu Colenco spune că a cerut intervenția poliției, deoarece Curtea de Apel Cahul nu ține cont de normele dictate de autorități în contextul stării de urgență provocată de Covid-19.

„Noi suntem în ședință de câteva ore, în timp ce normele prevăd că ședințele nu pot dura mai mult de o oră. Curtea de Apel Cahul își face propria lege. Toate instanțele de judecată din țară au adoptat ordine în această privință, nu și Curtea de Apel Cahul”, a declarat Colenco.

Potrivit apărătorului, respingerea cererii de recuzare a ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală reprezintă o fărădelege fără precedent.

„Este o fărădelege totală. Curtea de Apel Cahul și-a asumat funcția de Curte Constituțională. Instanța de la Cahul nu a avut dreptul să facă acest lucru”, a declarat Colenco.

Apărarea consideră abuzivă și respingerea cererii de recuzare a judecătorului Tudor Berdilă, întrucât acesta a fost, anterior, coleg de serviciu cu unul dintre cei trei avocați ai lui Șor. Mai mult, a fost șeful unuia dintre avocați.

Amintim că și anterior apărarea lui Ilan Șor a reclamat multiple abuzuri și încălcări a instanței de judecată din Cahul.

La rândul său, Ilan Șor pledează nevinovat.


Pub