(video) Eficiența vaccinului în rândul medicilor și numărul amenzilor aplicate de la instituirea stării de urgență

Vaccinul anti-Covid își face efectul în rândul lucrătorilor medicali. Cel puțin asta susține premierul Aureliu Ciocoi, care face referire la datele prezentate de ministerul Sănătății. Doar astăzi, 9 persoane din rândul lucrătorilor medicali au primit un rezultat pozitiv la Covid, iar niciunul nu este medic, fapt care bucură, spune Ciocoi.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi avem 9 cazuri în rândul lucrătorilor medicali, lucru îmbucurător că nu este niciun medic, doar personal auxiliar, potrivit colegilor de la minister faptul că nu mai avem medici testați pozitiv s-ar putea să se datoreze vaccinării, totuși vaccinul își face efectul în rândul lucrătorilor medicali.

70 mii de persoane au fost imunizate, merge lent pentru că suntem la prima etapă unde vaccinarea se desfășoară în instituțiile medicale și profesorii din sistemul de învățământ, acoperim cei care sunt cu vârsta 63 plus, nu toți doresc să se vaccineze cu vaccinul propus tocmai de asta avem această tendință de vaccinare. Sunt sigur că la etapa a 3 vom merge mai rapid.

De la 1 aprilie în Moldova avem intrați 70 de mii de concetățeni.122 teste false, lucru care deja trezește îngrijorare. Cei de la ministerul Afacerilor Interne comunică că este o rețea întreagă care oferă teste negative pentru a putea fi utilizate nu doar la intrarea în Moldova, care face bani grei  un test ajunge de la 50 euro pana la 100 și bucată, nu știu dacă se merită, mai bine de făcut un test veritabil decât de riscat cu astfel de teste de Covid”, a declarat Ciocoi după ședința Centrului Unic de Comandă a stării de urgență.

Premierul interimar a mai menționat că au fost verificate și lăcașele de cult, iar potrivit angajaților MAI care au monitorizat respectarea măsurilor epidemiologice, majoritatea au desfășurat slujbe respectând regulile.

„Per total, potrivit colegilor de la MAI, au fost prescrise amenzi de 4,5 milioane lei dintre care peste 1 milion 200 mii lei deja a fost achitat”, a mai spus Ciocoi.



Pub